Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Košarka Eurobasket 2011: Srbija u grupi sa Francuskom i Nemačkom
 
 

Eurobasket 2011: Srbija u grupi sa Francuskom i Nemačkom

112263_zrebeurobasket2011reutersKošarkaška reprezentacija Srbije igraće na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Litvaniji u grupi sa nacionalnim selekcijama Francuske, Nemačke, Izraela, Italije i Letonije, odlučeno je žrebom u Viljnusu.

Aktuelni vice-šampioni Evrope izbegli su na žrebu ekipe iz nekadašnje Jugoslavije, a ovo će biti prvi put u istoriji šampionata "starog kontinenta" da na njemu učestvuju države nastale raspadom SFRJ. Interesantno, četiri takve ekipe, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija i BiH završile su u istoj, C grupi.

"Orlovi" su posle skoro dvosatnog žreba dobili svoje rivale, a iznenađujuće im je u grupu "upala" ekipa Letonije, koja je prvobitno izabrana kao učesnik grupe A. No, kako je u njoj domaćin takmičenja Litvanija - pravilima žreba je bilo predviđeno da te dve bivše sovjetske republike ne mogu u istu grupu, pa su Letonci "prebačeni" u grupu B u kojoj je i Srbija.

Predstojeće prvenstvo Evrope odigraće se od 31. avgusta do 18. septembra u Litvaniji, a igraće se u šest gradova - Kaunasu, Viljnusu, Šiaulaiju, Penevežisu, Klaipedi i Alitusu.

Finalisti ovog Eurobasketa direktno će se plasirati na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, a kada postanu predstavnici svih kontintentalnih asocijacija (ukupno osam), za preostala četiri mesta igraće se na FIBA kvalifikacionom turniru zakazanom od 2. do 8. jula 2012.

Ishod žreba za Eurobasket 2011

Grupa A: Španija, Turska, Litvanija, Velika Britanija, Poljska, ekipa iz kvalifikacija (mečevi se igraju u Penevežisu)

Grupa B: Srbija, Francuska, Nemačka, Izrael, Italija, Letonija (domaćin: Šiauliai)

Grupa C: Grčka, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina, ekipa iz kvalifikacija (domaćin: Alitus)

Grupa D: Slovenija, Rusija, Belgija, Gruzija, Bugarska, Ukrajina (domaćin: Klaipeda)

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Blic

This content has been locked. You can no longer post any comment.