Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Košarka STOJANOVIĆ "PREGAZIO" BEGEJ
 
 

STOJANOVIĆ "PREGAZIO" BEGEJ

Sjaj "Crvenih" u Zrenjaninu.Košarkaši KK Radničkog 1950 su na veličanstven način savladali u III kolu II košarkaške lige favorizovani Proleter u Zrenjaninu rezultatom 83:91 (19:21,16:13,13:29,35:28).

 

Podsetimo da su kragujevčani nastupili bez Kostića,Popovića,Nenada i Janka Tanasijevića,koji reprezentuju naš kragujevački univerzitet na Svetskom univerzitetskom prvenstvu u Kini.Napomenimo da je KK Proleter bio šampion nekadašnje Jugoslavije 1956.kada je sa trona skinuo deset godina neprikosnovenu Crvenu Zvezdu,čime naša pobeda još više dobija na značaju. Nošeni pozitivnom atmosferom koja je krasila kao i uvek našu ekspediciju na putu ka večerasnjem odredistu,"Crveni"su od samog starta utakmice stavili do znanja favorizovanim domaćinima da sa njima nema šale.Inat je proradio kod naših momaka,koji su zbili svoje redove igrajući i za svoje drugove u dalekoj Kini.

Bila mi je velika čast da budem jedini kragujevčanin u publici u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu,i uživam u igri naših hrabrih košarkaša.Taj tihi momak iz Subotice van parketa Srdjan Stojanović,a "LAV"na terenu je od starta hrabro poveo naše momke ka pobedi.Njemu su podršku davali nekadašnji mladi reprezentativac Tripković i iskusni Lalović,kao i sve bolji Nedeljković,Beloica i kapiten Drašković.Domaći su bili šokirani takvim početkom,i ispostaviće se,od toga se nisu oporavili do kraja utakmice.Zrenjanince je predvodio Atanacković,kome su pomagali Lalić i Nikolić i na prvi odmor otišlo se sa minimalnom prednošću kragujevčana 21:19. U drugoj četvrtini"zakuvalo"se još više u zrenjaniskoj dvorani.Domaći su shvatili da je"vrag odneo šalu" i zaigrali još čvršće.Odgovor ubrzo stigao od Filipa Lalovića,koji se vraća u formu od prošle sezone.Jedinstvo i rešenost koje krasilo naše momke oduševilo je objektivnu domaću publiku,koja je aplauzom nagradjivala majstorstvo naših momaka.Ipak se na poluvreme otišlo minimalnom prednošću košarkaša Proletera,što je nagoveštavalo tek veliku borbu. U trećoj četvrtini prisustvovali smo vrhunskom času iz moderne košarke,koji su održali naši momci domaćinima.Bilo je pravo zadovoljstvo gledati Tripkovića koji"rešeta"koš domaćina,njegove prodore i zakucavanja,majstorstvo Lalovića koji je prinudno igrao na poziciji organizatora igre,Nedeljkovićeve i Draškovićeve dragocene igračke role,uvek vazne za našu ekipu.Stručni tandem Todorović-Savić u svemu je nadvisio domaćeg trenera Srezovskog,i na zaprepašćenje domaće publike,razlika je u jednom trenutku iznosila i osamnaest poena prednosti u korist KK Radničkog 1950.Nemoćni su bili zrenjaninci u tim trenucima,što govori i nekoliko nesportskih grešaka,posebno nad prvom ličnošću večerašnjeg meča Srdjanom Stojanovićem,koji je to nepogrešivo kažnjavao sa linije slobodnih bacanja.

Rezultat na kraju treće četvrtine dovoljno govori 63:48 za naše junake. Umor zbog male rotacije igrača koje je na raspolaganju imao trener Todorović,osetio se na početku poslednjeg dela utakmice.To su domaćini pokušali da iskoriste,uz nekoliko prestrogo dosudjenih ličnih grešaka raspoloženom Laloviću,što je dovelo i do njegovog preranog izlaska iz igre.Ipak,brzo su se pribrali kragujevčani i rutinski održavali prednost uz konstatno čvrtstu i fanatičnu odbranu.Alternativa Lalovića mladjani Nikola Lakićević nije se uplašio trenutka i bez imalo respekta prema rivalu,u vrlo bitnom momentu postigao trojku,tako da su u penal završnici najboljeg pojedinca večerašnjeg meča Srdjana Stojanovića "NA KRILIMA ORLA"naši momci zabeležili blistavu pobedu u Zrenjaninu 91:83.

Izabranici Igora Todorovica pokazali su večeras u Zrenjaninu da se nikoga ne plaše u bilo kom sastavu da nastupaju,i da imaju kvalitet i za viši rang takmičenja.Iako se naš klub nalazi u teškoj materijalnoj situaciji,smogli su snage da večeras podsete na najsvetlije trenutke kragujevačke košarke.U sledećem kolu KK Radnički 1950 očekuje neugodno gostovanje u Lazarevcu domaćoj Kolubari,i vaš reporter će biti na licu mesta sa nadom da ce naši momci "NA KRILIMA ORLA"zabeležiti još jednu pobedu.

KRISTALNA DVORANA U ZRENJANINU. GLEDALACA: 300

SUDIJE: DJORDJEVIĆ, STAMENKOVIĆ I LJUBIĆ(SVI IZ NIŠA)

KK PROLETER (ZRENJANIN): ATANACKOVIĆ 21, LAMBIĆ 4, SUBOTIĆ(KAP.) 3, BURIĆ, ŠUCOV, LALIĆ 13, VICO, TODOSIJEVIĆ, DJORDJEVIĆ, NIKOLIĆ 19, BOŽOVIĆ 11, OBRENOVIĆ 9. TRENER: SLOBODAN SREZOVSKI

KK RADNIČKI 1950: ĆURČIĆ, LALOVIĆ 13, DJURDJEVIĆ, LAKIĆEVIĆ 3, NEDELJKOVIĆ 12, SAVIĆ, TRIPKOVIĆ 19, STOJANOVIĆ 31, BELOICA 6, DRAŠKOVIĆ (KAP.) 7, BABIĆ. TRENER: IGOR TODOROVIĆ

This content has been locked. You can no longer post any comment.