Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Košarka SKANDAL: Vođa navijača Partizana zaplenio zastavu pristalicama crno-belih!
 
 

SKANDAL: Vođa navijača Partizana zaplenio zastavu pristalicama crno-belih!

Ko i u čije ime zavodi red na tribinama Pionira na utakmicama KK Partizan u Evroligi? Kako je moguće da nabildovani, istetovirani mladići na svoju ruku procenuju koja je zastava podobna, a koja nije?

“Delije” su “grobarima” zadale ozbiljan domaći zadatak protiv Lokomotive iz Kubana u Kombank Areni, ali su navijači “crno-belih” i te kako odgovorili!

Atmosfera na utakmici protiv francuskog Nantera bila je kao u osmom krugu pakla i da ne beše jednog incidenta sve bi prošlo savršeno, na ponos kluba iz Humske i njegovih najvernijih pristalica.

Naime, u toku prvog poluvremena jedan od istaknutijih vođa navijača Partizana (ime poznato redakciji – prim. aut.) došao je na tribinu u parteru iza koša na koji su u tom trenutku napadali Francuzi i od izvesne navijačke grupe zatražio da uklonei svoju zastavu?!

Da ne bude zabune, na zastavi nije bilo provokativnih ni uvredljivih sadržaja, ali je pomenutom vođi nešto zasmetalo. Šta mu je to zasmetalo nije postalo jasnije ni u narednih desetak minuta. Uglavnom, nabildovani vođa navijača nastavio je da insistira da se zastava skine s tribina, uz izraze čuđenja onih koji su je doneli.

Vođa je sve vreme “ubeđivanja” bio s nekim na vezi, ne ispuštajući mobilni telefon iz ruku.

Epilog: navijačka grupa morala je da popusti i preda svoju zastavu upornom vođi. Kako im je na brzinu objašnjeno, istu su mogli da pokupe posle utakmice na određenom mestu.

O čemu se radi? Kakvo je to pravilo po kome verne pristalice “crno-belih” ne mogu da unose svoje zastave na utakmice voljenog tima? Zna li uprava našeg najtrofejnijeg košarkaškog kluba nešto o tom pravilu, ali i praksi da im pravdu na tribinama zavode nabildovani, istetovirani mladići koji su ne tako davno sličnu praksu ponavljali i na stadionu FK Partizan?

Pitanja je mnogo, odgovori šturi. Kako smo nezvanično saznali, vođe na crno-belom jugu imaju pravilo po kome navijačka grupa ne može da unosi svoje zastave ukoliko ne broji najmanje 50 članova. Navodno, potrebno je pre utakmice prijaviti navijačku grupu i zastavu i sve će biti u redu.

Iako niko živ među višegodišnjim pristalicama Partizana ne zna ništa o ovom pravilu (pa ni stariji navijač, kome je na utakmici protiv Nantera oduzeta zastava, za koju tvrdi da je godinama nosi na utakmice), ono se primenjuje i otvara prostor za spekulacije da se na tribinama odvijaju nečasne radnje, možda i s one strane zakona.

Takođe, priča se da u poslednjih nekoliko sezona “grobari” zabranjuju grupama iz manjih mesta u Srbiji da donose svoje zastave na utakmice iz straha od gubitka istih posle sačekuša od strane navijača Crvene zvezde.

Vreme je da neko reaguje kako i dalje ne bi ispaštali verni navijači, koji neretko prevale više stotina kilometara da bi nekoliko sati bodrili svoj klub.

Na potezu je Uprava KK Partizan.

Izvor:Telegraf.rs

 

This content has been locked. You can no longer post any comment.