Trenutno se nalazite na strani: Vesti Servisne informacije Gradski servisi Saopštenje MUP - 23.03.2011
 
 

Saopštenje MUP - 23.03.2011

2476_policijagrbU proteklih nedelju dana na području Kragujevca otkriveno je i sankcionisano 629 učesnika u saobraćaju, koji se nisu pridržavali saobraćajnih propisa. Najveći broj prekršaja, čak 512, odnosio se na nepropisno parkiranje i zaustavljanje vozila. Za ove prekršaje predviđene su novčane kazne od 5.000 i 3.000 dinara.

Na teritoriji koju pokriva Policijska uprava u Kragujevcu, odnosno na području Šumadije, u martu 2011. godine, pripadnici saobraćajne policije su vozačima teretnih motornih vozila i autobusa sačinili 107 zapisnika za učinjene prekršaje. Ukoliko se daljom proverom utvrdi odgovornost pravnog i odgovornog lica kao vlasnika vozila i protiv njih će biti podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka.

U narednom periodu, saobraćajna policija u Kragujevcu pojačaće kontrolu u gradu, u kojoj će, radi otkrivanja prekršaja, učestvovati i policijski službenici u civilnom odelu. Oni će radio vezom obaveštavati uniformisane kolege, koje se budu nalazile u neposednoj blizini, o učinjenim prekršajima, a kontrola će se, osim na mirujući saobraćaj (nepropisno parkiranje i zaustavljanje vozila), odnositi i na vezivanje sigurnosnih pojaseva, korišćenje mobilnog telefona, propuštanje pešaka na pešačkom prelazu, poštovanje svetlosne signalizacije i slično.   

Policijska uprava u Kragujevcu upozorava vozače da, radi lične i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju propise i na taj način omoguće normalno funkcionisanje saobraćaja u gradu.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži