Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Svet Od prodaje marihuane dnevni pazar milion dolara, od poreza grade nove škole
 
 

Od prodaje marihuane dnevni pazar milion dolara, od poreza grade nove škole

Vlasnici radnji za prodaju marihuane za sopstvene potrebe u američkoj saveznoj Kolorado tvrde da su prvog dana legalizacije ostvarili promet od milion dolara. Na nivou SAD, legalizacija industrije vezane za marihuanu, kako onu za soptvenu upotrebu tako i medicinsku, ove godine bi trebalo da dostigne vrednost od 2.34 miliajarde dolara.

Većina od 24 radnje u Denveru, prestonici Kolorada, koje su prve dobile dozvolu počele su da rade u sredu.

Kako prenosi „Hafington post“, njihovi vlasnici ipak su zabrinuti šta će raditi sa velikom količinom gotovine, pošto federalna bankarska regulativa zabranjuje bankama da posluju sa industrijom marihuane, a ta droga i dalje je nelegalna po federalnim zakonima SAD i svako ko je kupi u Koloradu ne može da je iznese van granica ove savezne države.

Svi znamo da ovo mora da bude rešeno zato što ne postoji niti jedan pravi razlog zašto ovim firmama ne bi bilo dozvoljeno da imaju bankovne račune, samo loši, a to su zabrinutost za bezbednost i pošten rad – kaže Majk Eliot, izvršni direktor trgovačkog udruženja „Medical Marijuana Industry Group“.

Moguće je da će uskoro biti pronađeno rešenje za ovaj problem, ali problema svakako nemaju vlasti Kolorada – uz aktuelnu cenu osmine unce marihuane koja se kreće između 35 i 70 dolara, na ime poreza će biti naplaćeno 67 miliona dolara. Prvih 40 miliona dolara od toga već je planirano za izgradnju škola u Koloradu.

Izvor:Blic

 

This content has been locked. You can no longer post any comment.