Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Kultura Od 1. oktobra najavljen novi program SKC Kragujevac
 
 

Od 1. oktobra najavljen novi program SKC Kragujevac

U ponedeljak, 1. Oktobara u Kontakt galeriji od 22 časa Koncert Jazz Monday, otvaranje desete sezone.

 

U ponedeljak 1. oktobra, otvaramo jubilarnu desetu sezonu Jazz-a u Skc-u. Kao i svake sezone, i ovu otvaramo velikim Jam Session-om, na kome će učestvovati muzičari koji su rezident Jazz Monday-a već godinama.

U sredu, 3. Oktobara u Kontakt galeriji, 19 časova Predstavljanje knjige Razgovori sa izuzetnim ljudima, Aljoše Ostrova “Umetnost sve češće gubi bitku za opstanak. Istorija se ponavlja po ko zna koji put u cikličnom duhu. Svet polako, ali sigurno, ide u cikličnom smeru. Materijalizam se uvlači sve dublje u čovekov život, te on s lakoćom zaboravlja na umetnost.

Pravda se rečima: „Takav je život“. Sistem je porazio i pokorio čoveka. Teška vremena dolaze. Civilizaciji se ne piše dobro. “ Ovako počinje knjiga Razgovori sa izuzetnim ljudima, autora Aljoše Ostrova, što je pseudonim iza koga se krije kraljevački izdavač, pesnik i pisac Nebojša Pandrc.

Petak, 5. Oktobar, Galerija univerziteta, 19 časova Nova muzika Duo Kakaliagou/Schmoliner

U petak, 05.oktobra u galeriji Univerziteta u Kragujevcu, nastupa Duo Kakaliagou/Schmoliner koji će nam predstaviti svoj projekat „NABELÒSE“. Duo Kakaliagou/Schmoliner čine: Ingrid Schmoliner (AT) klavir, glas Elena Kakaliagou (GR) francuska horna, glas Ovaj duo je nastao u februaru 2016.godine u umetničkoj rezidenciji u Tirolu, Austriji. Njihovo debi izdanje „NABELÒSE“, koje su tu komponovale i snimile, izdato je u martu 2017.godine.

Kompozicije za pesnički ciklus „NABELÒSE“ su inspirisane alpskom i grčkom folk muzikom iz kojih su se dalje razvile u nove pravce, izražajnim sviračkim tehnikama na klaviru, horni i u glasu. Ove dve umetnice se poznaju dugi niz godina, i osim njihove kolaboracije u triju PARA, koji postoji od 2011.godine, zajedno nastupaju u raznim ansamblima koji se bave improvizacijom, eksperimentalnom i savremenom muzikom, folk muzikom i slobodnim džezom.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži