Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Kultura Predstavljanje knjige – Kada se oko boji vrane – Anica Garić
 
 

Predstavljanje knjige – Kada se oko boji vrane – Anica Garić

U četvrtak, 20. septembar, u Kontakt galeriji Skc-a od 20 časova najavljeno je Predstavljanje knjige – Kada se oko boji vrane – Anica Garić.  Reč je o pesmama napisanim u slobodnom stihu, u elegičnom tonu u naglašenoj formi obraćanja odsutnom sagovorniku, njegovoj imaginarnoj evokativnoj slici koja u svojoj odsutnosti formativno utiče i oblikuje jednu vrstu ljubavnog razgovora.

 

Pesme su pisane jednostavnim jezikom, rečnikom svakodnevne komunikacije i sa naglašenom ekonomičnošću koja odbija složene i barokne retoričke zahteve i tamnu metaforičnost klasične ljubavne poezije. ... U ovoj knjizi ljubav se razume kao sloboda bez asimilacije, potčinjavanja i ukidanje razlike kao uslova postojanja drugog, ona je shvaćena kao osećanje drugog u tamnoj povučenosti koja teži da ne uzurpira slobodu i karakter ljubavnika. (Jovan Zivlak)

O autorki: Anica Garić rođena je 1974. godine u Srpskoj Crnji. Radi kao upravnica Narodne biblioteke „Đura Jakšić“ u mestu rođenja i uživa u poslu kojim se bavi. Ovo joj je treća zbirka pesama.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži