Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Kultura SKC: Gauthier Toux Trio i Predstavljanje romana Jek Ječižna Đoka Ostojića
 
 

SKC: Gauthier Toux Trio i Predstavljanje romana Jek Ječižna Đoka Ostojića

U sredu, 8. avgusta u okviru Letnje scene CKC od 22 časa nastupiće Gauthier Toux Trio Rastuća figura na francuskoj, švajcarskoj i evropskoj džez sceni, trio koji predvodi francuski pijanista Gauthier Toux razvio je jedinstveni džez zvuk, kompleksan i liričan, spojen sa mnogim uticajima koji se kreću od pop muzike do hip-hopa. Trio je nastupio na više od 120 koncerata od kad je nastao 2013. godine.

 

Nakon osvajanja nagrade prestižnog takmičenja „Jazz a Vienne“ 2017. godine, trio je izdao i treći album „The colours you see“ za britanskog izdavača „Naim“, 4. maja 2018. Gauthier Toux - klavir Maxence Sibille - bubnjevi Remi Bouyssière - bas.

Četvrtak, 9. avgust, Kontakt galerija Skc-a, 20 časova

Predstavljanje romana Jek Ječižna Đoka Ostojića U okviru podrške koju SKC Kragujevac daje lokalnoj književnoj sceni i stvaraocima, biće predstavljen novi roman Đoka Ostojića „Jek Ječižna“. Roman, koji je izašao za mladu lokalnu izdavačku kuću „Centar za razvoj slobodne misli“ govori o jednom od mnogobrojnih zločina nad civilima koji su se dogodili u našoj novovekovnoj istoriji. Đoko Ostojić je svoju prvu priču objavio 1979. godine u časopisu „Koraci“, a do sada je napisao tri zbirke pripovedaka, jednu zbirku priča, dve putopisne knjige, zbirku legendi o reci Tari, a ovo mu je četvrti roman. Živi i stvara u Kragujevcu.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži