Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Kultura Predstava PEŠČANIK Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra Kragujevac
 
 

Predstava PEŠČANIK Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra Kragujevac

Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra Kragujevac završetak sezone obeležilo je premijerom predstave „Peščanik”, po romanu Danila Kiša, a u režiji Kostadina Stojadinova.

 

Ovaj rediteljski prvenac kao i prvo predstavljanje članova Dramske sekcije pozdravljen je aplauzom prepune Sale Prirodno- matematičkog fakulteta. Kao nova predstava pozorišne produkcije SKC-a, „Peščanik” će se od sada izvoditi kako na matičnoj sceni, tako i na pozorišnim festivalima zemlje i regiona. Prvo naredno igranje zakazano je već za utorak 12. jun u 20 00 u Sali PMF-a. „Peščanik” je kolaž slika iz života Eduarda Sama, pokušaj rekonstrukcije očeve ličnosti iz stvarnih i „izmaštanih izvora“.

U osnovi „Peščanika” je igra u kojoj se prepliću očeva sećanja i sećanja na oca, prostori sna i jave, istorija i fikcija, a scena je prostor sukoba onih koji grade sećanje na Eduarda i drugih koji ga sistematski uništavaju. Igra je i svojevrsni citat Eduardovih sećanja,beležaka i pisama što je i „mala, tužna, ništavna ljudska pobeda nad golemim, večnim, božanskim ništavilom“.

Uloge tumače: Aleksa Svilarov, Anastasija Đorđević, Danijela Koturović Emilija Mihailović, Ilija Ivanović, Jovana Milosavljević, Julija Vučković, Milena Perić, Milica Đorđević, Mina Nešić, Nevena Terzić Rada Nestorović, Tamara Obrenović, Tatjana Nikolić.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži