Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Kultura SKC KG: Književno veče i Novogodišnja književna radionica
 
 

SKC KG: Književno veče i Novogodišnja književna radionica

U utorak, 26. decembra, u Kontakt galeriji SKC-a od 19 časova najavljeno je Književno veče pod nazivom Ja sam platio svoje. Ljubiša Jocić Aleksandar Milanković, pesnik i filozof zajedno sa Miroslavom Miletićem, doktorom prava, održaće književno veče posvećeno Ljubiši Jociću.

 

Ljubiša Jocić (Ub, 19. jun 1910 — Beograd, 2. mart 1978) je bio novinar, režiser, poeta i prevodilac, ekscentrični nadrealista koji je svoju prvu štampanu stvar objavio 1928. godine kao pesmu bez naslova. Istraživao je povezanost svetlosne formule sa umetnošću i estetikom. Napisao je 13 zbirki pesama, pet romana, dve knjige priča i jednu knjigu kritika. Autor je dokumentarnih, animiranih i televizijskih filmova, glumio je i bio priznat slikar, blizak MEDIALI. Danas njegovo ime nosi jedna pesnička nagrada.

U sredu, 27. decembra u Kutija šibica od 20 časova biće organizovana Novogodišnja književna radionica. Kao i svake godine, za kraj sezone književnih i govornih programa, članice i članovi Književne radionice SKC – SKrC organizuju čitanje u čast poezije, kulture za sebe, svoju dušu i svoje prijatelje. U domaćoj i opuštenoj atmosferi, SkrCovci ispraćaju jednu uspešnu sezonu punu upečatljivih književnih večeri, novih poznanstava, pa i uspeha, istovremeno se radujući Novoj, nadamo se još boljoj od ove.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži