Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Kultura Galerija Mostovi Balkana ,,Upotreba mašine"
 
 

Galerija Mostovi Balkana ,,Upotreba mašine"

Na izložbi su predstavljena dela rađena u poslednjih sedam godina. Predstave pisaćih mašina, matičnih ploča i presa se u ovom kontekstu pojavljuju kao glavni motiv i predmet jednog specifičnog istraživanja i sadržaja.

 

Samo istraživanje se isključivo zasnivalo na analizi i slikarskom prevođenju zgusnutog prostora koji se unutra sluti i oseća. Bilo da je u pitanju matična ploča ili pisaća mašina, ona je principijalno spakovana u odrećeni format slike sa ciljem da se maksimalno proširi i sagleda. Ovakvim razvlačenjem površina se na direktan i studiozan način ulazilo u strukturu mašine.

Njena specifična građa i uloga, u kontekstu slika, ne predstavlja deo jednog neživog i hladnoga sveta već živog i dinamičnog, koji diše, kreće se i pamti. Ovakvo utopljavanje ima dubinsku vrednost, razvijenu iz autorovog ličnog promišljanja čoveka i mašine. U tim zavisnostima prenosi energija konstantno cirkulišu i menjaju se na isti način kao i u slici. Radovi podižu svet mašina i svet čoveka jedan naspram drugog. U ovom slučaju svet mašina je osvetljen kao topao humanistički svet sposoban da daje i prenosi.

Rođen 1986. godine u Ivanjici. Diplomirao na FLU u Beogradu 2012. godine odsek slikarstvo u klasi profesora Slobodana Roksandića. Doktorske studije upisao 2012. godine na istom fakultetu. Trenutno radi na FLU u Beogradu kao asistent na predmetu Plastična anatomija. Član ULUS-a od 2015. godine. Dobitnik nagrade za crtež na FLU 2008. godine.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži