Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Kultura Očekuje nas bogat program SKC Kragujevac
 
 

Očekuje nas bogat program SKC Kragujevac

U ponedeljak, 27. novembar, Kontakt galerija SKC-a, 22 sata najavljeno je još jedno džez veče. Ovog puta su gosti iz Novi Sada ekipa pod nazivom „Čičini čvorci“. Još jedno u nizu sjajnih džez večeri uživo. „Čičini čvorci“, kroz perspektivu novosadskog duha, svirali su najveće džez standard hitove. U sredu, 29. novembara, sala PMF-a u 20 časova gostujuća predstava „ Preljubnici „ KC Rača prema tekstu francuskog komediografa Marka Kamoletija (Pidžama za šestoro). U nastavku pogledajte program za decembar 2017.

 

Adaptaciju teksta, režiju, scenografiju i izbor muzike potpisuje Dejan Cicmilović.

Igraju: Žaklin - Ivana Stojanović Bernar - Nemanja Lugavac Rober - Radomir Marisavljević Suzet - Ema Jevremović Suzan - Jelena Đurić Žorž - Stefan Nasković Asistent režije, kostimograf: Sanja Veljković.

Šminka: Salon Black Lady

Izrada dekora: Saša Micković

Ton: Vladimir Spasić

Mark Kamoleti (1923- 2003), francuski komediograf, napisao je 40 drama, koje su prevođene na 18 jezika i profesionalno izvedene u 55 zemalja. Procenjuje se da je oko 20 miliona ljudi videlo njegove predstave, a 500 miliona je videlo snimljene verzije po njegovim komadima. Kamelotijeve komedije se bave temama seksa, odnosa i tajni. Zabuna, prevara, seks, osnovne su smernice radnje u kojoj muž vara ženu, a na "tajnoj večeri", organizovanoj samo za ljubavnike, ispostaviće se, zahvaljujući neželjenim gostima, da će se dogoditi i otkriti još mnogo toga. Radnja priče počinje tako što se Žaklin sprema za odlazak na vikend kod majke, dok Bernar, njen suprug, istog tog vikenda organizuje proslavu rođendana svoje ljubavnice. Međutim, Žaklin saznaje da kod njih tada dolazi i Rober, njihov kućni prijatelj, a njen ljubavnik, te otkazuje posetu majci. Najveću pometnju ipak unosi naručena kuvarica, koja će za svoju ulogu biti dobro plaćena.

Ulaz je slobodan!

Sreda, 29. novembar, Kutija šibica, 18 časova Predstavljanje knjige Vremena Miloša Jovanovića – Miloš Jevtić i dr Milovan Isailović Legendarna biblioteka Kolekcija odgovori Miloša Jevtića nam predstavlja još jedan lik i delo za istoriju naše kulture i nauke. Posle više od dve stotine knjiga razgovora sa istaknutim umetnicima, naučnicima, kulturnim poslenicima i drugim značajnim ličnostima za našu sutrašnju istoriju, ovoga puta dolazi tim u sastavu: dr Srećko Đukić, dr Milovan Isailović, Milan Tasić (izdavač) i Gordana Radović da podrže duo koji je razgovarao – dr Miloša Jovanovića i doajena novinarstva Miloša Jevtića.

Dr Miloš Jovanović rođen je 1951. u Leposaviću, Medicinski fakultet završio je u Beogradu, a specijalizaciju iz oftalmologije na Očnoj klinici KCS u Beogradu. Radi na Očnoj klinici Kliničkog centra Srbije u Beogradu od 1982. kao specijalista oftalmolog. U nastavi je od 1986. godine na Katedri oftalmologije Medicinskog fakulteta u Beogradu. Radio je na odeljenju za glaukom, odeljenju za oboljenja orbite i suznog aparata oka. Deset godina je bio načelnik odeljenja za traumatologiju oka, a sada je šef Službe za jednodnevnu hirurgiju oka na Klinici za očne bolesti KCS u Beogradu.

Četvrtak, 30. novembar, Kontakt galerija SKC-a, 20 časova Koncert A Weill Ago

Nakon odlično primljene aprilske premijere u Srpskom kulturnom centru u Parizu, elektroakustički kabare Ane Gnjatović po prvi put se izvodi u Srbiji. Program za sopran, klavir i elektroniku inspirisan je ličnošću i muzikom Kurta Vajla. Vajlove pesme, ali i glasovi Lote Lenja, Bertolda Brehta, Danila Kiša…, zvuci detinjstva i zvuci rata, arhivski snimci i lična istorija, javljaju se, prelamaju i naslojavaju kroz pevane, govorene, snimljene i semplovane odlomke. Tako izgrađen elektroakustički sloj Ane Gnjatović kontekstualizuje i komentariše Vajlove pesme koje kroz sopran Tijana Đuričić izvodi uz klavirsku pratnju Milivoja Veljića. Zajedno, ova dva sloja sklapaju kabaretski gorko-sladak zvučni narativ o umetnosti i odgovornosti.

Program za decembar 2017.

Galerija Nestajanje

Odluke su najjasniji izraz nečijeg stava, karaktera, celokupne ličnosti. Kada bira, čovek vođen stereotipima ili sprečen strahom odudaranja od socijalne sredine, često ide linijom manjeg otpora i od svog života pravi monoton krug uobičajenih i banalnih radnji.

Roman Dvojno državljanstvo

Nina Jargekov – nova zvezda na francuskom književnom nebu – ponovo dolazi u Srbiju! Njen roman Dvojno državljanstvo, koji je oduševio francuske čitaoce i kritičare, a koji smo najavili tokom ovogodišnjih Molijerovih dana, upravo je objavio Arhipelag, a na srpski prevela Katarina Trajković. Zahvaljujući saradnji sa Francuskim institutom, susret autorke sa kragujevačkom publikom dogodiće se u utorak, 5. decembra, u 18 sati u Kontakt galeriji SKC-a. Koncert – Rastko Obradović Trio Rastko Obradović nastupiće 6. decembra u Kontakt galeriji SKC-a sa svojim trijom koga još čine Aleksandar Grujić i Bogdan Đurđević.

Predstavljanje romana Dosije papalukas Aleksandra Živkovića

Glavni junak ovog vrhunskog krimi-romana, inspektor Stefan, dobija zadatak da istraži slučaj misterioznog ubistva na lokalnom groblju. Koncert Pevačke grupe Studenac Studentski kulturni centar Kragujevac vas sa zadovoljstvom poziva na koncert Pevačke grupe Studenac, 8. decembra u 19 h u Knjaževsko-srpskom teatru.

Izložba- projekat; Grafika danas

Izložba GRAFIKA DANAS – učesnika okruglog stola Grafika danas – pozicija grafike kao umetničke prakse u aktualnom trenutku , biće otvorena u KONTAKT Galeriji SKC u petak 8. decembra 2017. godine u 20h.

Tribina- Influences- uticaj britanske muzike u Srbiji

Koncert Influences- SUS, SNB, Trnje, 3mačke 100 godina

Koncertna turneja projekta Influences – uticaji britanske muzike u Srbiji stiže 9. decembra u SKC Kragujevac! Kragujevac- važna tačka na mapi dešavanja ovog projekta jer su upravo u ovom gradu 1837. godine uspostavljeni diplomatski odnosi Velike Britanije i Srbije.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži