Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Kultura Izložba skulptura Maše Paunović u galeriji Mostovi Balkana
 
 

Izložba skulptura Maše Paunović u galeriji Mostovi Balkana

Izložba se sastoji od fotografija skulptura nastalih na internacionalnim vajarskim simpozijuma u periodu od 2008. do 2017. (13 panoa 100h70sm) i selekcija od 12 skulptura nastalih u poslednje 2 godine, galerijskog formata do 50sm, rađene u kamenu (mermeru, peščaru, travertinu), takođe ima skulptura od drveta i metala.

 

Na nekim simpozijumima je tema bila zadata i moje skulpture su odgvor na tu temu, ali na kraju kada se sve uzme u obzir od naziva do modelovanja i skulptorske forme, vidi se jedan kontinuirani tok misli koji se kreće uvek ka istrazivanju nove forme i nove vajarske misli.

Mislim da nema ponavljanja u mojim radovima, osim sto su ponekad vezani za sličnu tematiku i rađeni u serijalima inspirasni jednom temom, nastali kao više varijacija , što se može videti u galerijskim radovima izloženim, koji se bave temom povezivanja,kontaktiranja. Skultpure galerijskog formata su moji najnoviji radovi, nastali u poslednje 2 godine i može da se oseti prelaz ka mekšoj organskoj formi, i dalje geometrijske i svedene u bazi ali sa akcentom na taktilnosti.

Maša Paunović Rođena 1981. godine u Beogradu. Diplomirala 2005. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na odseku vajarstvo, u klasi prof. Zorice Janković. Iste godine je upisala magistarske studije i u julu 2010 je odbranila magistarski rad na temu „Sanduk-duh vremena, Trg Republike, Beograd“ iz oblasti vajarstvo kod istog mentora. U novembru 2012. završila je kurs specijalizacije u oblasti umetničke obrade metala kod vajara Arnalda Pomodora, Centro Tam, Pietrarubia, Italija. U Narodnom muzeju u Beogradu, 2014. godine, položila stručni ispit i stekla pravo na stručno zvanje konzervator-restaurator. Izlagala je samostalno 4 puta i imala je više od 100 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, takođe je učesnik velikog broja kolonija i simpozijuma skulpture u zemlji i inostranstvu. Ima 25 izvedenih skulptura širom sveta, učesnik je i brojnih projekata za restauraciju i konzervaciju. Dobitnik pet nagrada za skulpturu. Član ULUSa od 2007. godine. Živi i radi u Beogradu kao samostalni umetnik.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži