Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Kultura Koncert klavirskog kvinteta Altro senso u Univerzitetskoj galeriji
 
 

Koncert klavirskog kvinteta Altro senso u Univerzitetskoj galeriji

U četvrtak, 9. novembra 2017. godine, u 19 časova u Univerzitetskoj galeriji biće održan koncert klavirskog kvinteta Altro senso, povodom 140 godina od rođenja i 60 godina od smrti najvećeg srpskog kompozitora muzičkog romantizma Petra Stojanovića.

 

Na programu će biti dela Enrikea Granadosa i Petra Stojanovića. Klavirski kvintet Altro senso osnovan je 2014. godine, i prvi je klavirski kvintet nakon dužeg vremena u Srbiji sa kontinuiranim nastupima. Kvintet nastupa na solističkim koncertima, a održava i tematske, i multimedijalne projekte posvećene deci. Posebnu pažnju poklanjaju nastupima u humanitarne svrhe.

Kvintet je, pridruživši se sličnim manifestacijama širom Rusije, jedini u Srbiji obeležio godišnjicu 175 godina rođenja P.I Čajkovskog, i to na sam dan rođenja kompozitora, ostvarivši multimedijalni projekat u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu, i nekoliko dana kasnije “Koncertom u ulici Čajkovskog” u Sportskoj gimnaziji u Beogradu.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži