Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Kultura Predavanje Toma Stajna (Berklee, Boston SAD) u Rektoratu
 
 

Predavanje Toma Stajna (Berklee, Boston SAD) u Rektoratu

Entertainment Industry TOM STEIN (Berklee college of Music, Boston SAD) - Studentski Kulturni Centar Kragujevac u saradnji sa Multikultivatorom i Filološko umetničkim fakultetom u Kragujevcu ima čast da vas pozove na predavanje profesora Toma Stajna (Berklee, Boston SAD) u sredu 18. oktobra sa početkom u 11h u sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu.

 

Na ovom predavanju profesor Stajn predstaviće osnove funkcionisanja savremene muzičke i industrije medija i zabave (Music, Media & Entertainment Industry), uloge i pozicije svih aktera u ovom poslovnom  lancu, (digitalne) alate i tehnike. Tom Stajn je profesionalac u oblasti muzičkog biznisa, medija i industrije zabave. Tokom svoje karijere razvio je razgranatu prefesionalnu mrežu sa pojedincima, organizacijama i institucijama širom sveta. Već 29 godina professor je na Berkli koledžu (Boston, SAD) gde kreira kurseve i drži nastavu u oblasti muzike i industrije zabave (Music and Entertainment Industry). Tokom proteklih godina naročito je aktivan u Kini i Turskoj gde često odlazi na poziv ondašnjih institucija sa ciljem unapređenja sistema obrazovanja. Pored aktivnosti koje obavlja u svojstvu profesora na Berkli koledžu.

Tom Stajn je profesionalac sa višedecenisjkim iskustvom u oblastima koje nadilaze muzičko obrazovanje. U nizu predavanja, radionica i seminara koje će profesor Tom Stajn održati tokom boravka u Srbiji, predstaviće najbolje prakse i savremene i buduće tendencije u oblasti digitalnog marketinga i promocije umetnika na društvenim mrežama, priprema za karijeru, produkciju koncerata, muzički biznis, menadžment i preduzetništvo u kulturi i umetnosti. Konačno, aktivnosti Tom Stajna zalaze u oblast javne i kulturne diplomatije. On se bavi ulogom kulturne industrije u ekonomskom razvoju i de-eskalaciji sukoba, socialnim razvojem, osnaživanjem mladih i kulturom kao jednim od alata „meke moći“ (soft power). Profesor Tom Stajn u Srbiji boravi kao profesionalac Fulbrajt programa (Fulbright) u okviru platforme za neformalno muzičko obrazovanje „Multiverzitet“ organizacije Multikultivator u saradnji sa Univerzitetom Umetnosti u Beogradu, Fakultetom Muzičke Umetnosti, Fakultetom Dramskih Umetnosti, Akademijom Umetnosti u Novom Sadu, Studentskim Kulturnim Centrom Kragujevac i Filološko umetničkim fakultetom, Visokom Školom Elektrotehnike i Računarstva Strukovnih Studija i Muzičkom školom Stanković u Beogradu, a pod pokroviteljstvom Ambasade SAD u Beogradu.

Datum i vreme: sreda, 18. oktobar 2017. godine,  11 - 13h Lokacija: Rektorat Univerziteta u Kragujevcu, Jovana Cvijića bb Ulaz slobodan Dodatne informacije o programu kao i detaljan raspored i satnicu predavanja, radionica i seminara koje će profesor Tom Stajn održati u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu od 9. do 20. oktobra potražite na www.multikultivator.org.rs i https://www.facebook.com/multikultivator.org.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži