Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Kultura Koncert Akademskog hora Collegium Musicum
 
 

Koncert Akademskog hora Collegium Musicum

Bilo bi nam zadovoljstvo da, ukoliko ste u mogućnosti, prisustvujete i medijski ispratite i podržite koncert Akademskog hora Collegium musicum, koji se održava u subotu 13. maja u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije.

 

Početak je od 20 časova, a ulaz je slobodan. Koncert se održava u okviru Koncertne sezone Convivium Musicum 16/17, koju organizuje Udruženje građana "Convivium Musicum". Nastupom Akademskog hora Collegium Musicum u subotu, 13. maja, završava se Koncertna sezona Convivium Musicum 16/17. Organizatori manifestacije, udruženje građana "Convivium Musicum", sa ponosom najavljuju poslednji koncert i ističu da su veoma zadovoljni sveukupnim uspehom prve Koncertne sezone. Akademski hor Collegium Musicum je jedan od najeminentnijih i najpoznatijih horova u Srbiji. Osnovan je 1971. godine i čine ga studentkinje Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Od osnivanja, dirigent hora je bila Darinka Matić Marović, profesor emeritus Univerziteta umetnosti u Beogradu, dok je dr um Dragana Jovanović, sa kojom će hor nastupiti u Kragujevcu, bila angažovana kao asistent dirigenta, a od 2002. godine i kao dirigent hora. Tokom 45 godina postojanja hor je održao preko 3000 koncerata širom zemlje i sveta, ostvario preko 200 premijernih izvođenja i učestvovao u realizaciji mnogih važnih kulturnih događaja u zemlji i regionu. Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada, a kritike za interpretacije ovog ansambla su uvek izražene u superlativima.

U subotu, 13. maja, u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije hor će izvesti dela Mokranjca, Zaparova, Tamindžića i Proševa. Koncert se održava uz pomoć grada Kragujevca, sa početkom u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži