Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Kultura Promocija naučne monografije, Jovane Đorđević
 
 

Promocija naučne monografije, Jovane Đorđević

U ponedeljak 10. aprila u 19 časova u Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu biće održana promocija naučne monografije Savremeni tokovi umetničkog tržišta: umetnici i nove kompetencije, saradnice Jovane Đorđević. Monografija se bavi pitanjima i nedostacima visokog umetničkog obrazovanja u Srbiji, izlaže ključne probleme kulturne politike i propuste obrazovnog sistema odgovorne za lošu poziciju umetnika u zemlji i predlaže konkretne korake ka rešavanju uočenih nedostataka.

 

Posebno se ističe važnost formalnog obrazovanja pa se u monografiji ističu pravci kojima bi umetnički fakulteti trebalo da se okrenu u cilju obezbeđivanja kvalitetnijeg obrazovanja svojih studenata i njihovog osposobljavanja za profesionalnu afirmaciju.

Zaključci ovog rada rezultat su empirijskog istraživanja, i rezulata dobijenih analizom upitnika u čijem su popunjavanju učestvovali profesionalni umetnici i studenti završnih godina osnovnih umetničkih studija (na uzorku svih fakulteta Univerziteta umetnosti u Beogradu). U prvom delu promocije autorka će govoriti o sadržaju monografije, izneće osnovne podatke o fazama i elementima sprovedenog istraživanja i tumačenja dobijenih rezultata.

Više o informativnoj vrednosti i naučnoj relevantnosti monografije na otvorenoj diskusiji u drugom delu promocije govoriće doc. dr Dušan Ristanović sa Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini i prof. dr Bojan Otašević sa Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži