Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Kultura Predstavljena neobična knjiga koja staje na dlan
 
 

Predstavljena neobična knjiga koja staje na dlan

SKC-Kg_lPred književnom publikom je antologija ljubavne poezije sveta.Izdavač je preduzeće Bonus iz Kragujevca,a knjiga koja je predstavljena u Studentskom kulturnom centru je po mnogo čemu neobična.

Reč je o knjizi koja staje na dlan.Po tome je neobična.Među njenim koricama je 240 pesama isto toliko autora:od Svetog Save do današnjih dana,kada je reč o domaćim pesnicima,a strani sežu u 14 vek pre nove ere.

Jedan pesnik,jedna pesma,to je bilo opredeljenje izdavača i urednika,koji kaže da je knjiga nastajala omeđena komercijalnim preduslovima i neizdašnom vremenom, kada je reč o ovakvoj vrsti književnosti.

Ljubavna poezija

U ovom izboru ljubavne poezije nisu najpoznatiji stihovi pojedinih autora,tako da recimo nećete naići na ''Barbaru'' Žaka Prevera,ali urednik nije mogao da zaobiđe stihove pesama 'Možda spava'' i ''Santa Marija della salute''. Neke su donete i u skraćenoj verziji.Među 240 pesnika su i kragujevački. Urednik knjige priznaje da je napravio neke greške koje će ispraviti u dopunjenom izdanju.

Ljubav je najčešći motiv u književnosti,rekao je Vojislav Đurić. S obzirom da je i život besmislen bez njenih tananih niti, ova džepna antologija će,sasvim sigurno, lako naći put do čitalaca.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži