Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Petra Cvijić na sudu: Žao mi je zbog svega
 
 

Petra Cvijić na sudu: Žao mi je zbog svega

petra"Žao mi je zbog svega", ponavljala je juče na saslušanju Petra Cvijić (34), voditeljka RTS-a, osumnjičena za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo pešak Slobodan Bajić (74). Prvi put posle tragedije koja se dogodila 9. jaunara, Petra se juče pojavila u javnosti, na saslušanju kod istražnog sudije Prvog osnovnog suda, obučena u crno, bez šminke i kose vezane u rep.

U sud je došla pre osam sati ujutru, iako je saslušanje bilo zakazano u devet sati. Lice je pokušala da sakrije ispod šala, koji je obmotala oko glave i lica kako je niko ne bi prepoznao.

Tokom saslušanja koje je trajalo sat i po vremena Petra je, nezvanično se saznaje, ispričala da se automobilom vraćala kući u Železnik i da je vozila propisanom brzinom. Spuštao se mrak. Sve se dešavalo veoma brzo. Ispred njenog automobila se pojavio čovek, kojeg uopšte nije videla. Ona je navodno rekla da je pokušala da zakoči i da ga izbegne, ali da nije uspela. Izašla je iz automobila, pokušala da mu pruži pomoć.

Posle saslušanja Petra je izašla iz kabineta sudije, kao da se jedva suzdržava da ne zaplače. Nekoliko puta je uzdahnula, a izjave za medije nije želela da daje.

"Ne mogu zaista ništa da kažem", kratko je rekla za "Alo!“. Njen advokat Milenko Milisavljević pitao ju je potom da li je dobro, na šta je tiho rekla "nisam".

Osim osumnjičene voditeljke, biće saslušani i očevici saobraćajne nesreće, a tužilaštvo je u zahtevu za istragu zatražilo da se obavi veštačenje o ovom slučaju. Veštak saobraćajne struke trebalo bi precizno da se izjasni da li je i koliko Cvijićeva prekoračila dozvoljenu brzinu u naseljenom mestu, kao i da objasni sve okolnosti i uzroke koji su doveli do tragičnog ishoda te saobraćajne nesreće.

U zahtevu za sprovođenje istrage navodi se da je Cvijićeva 9. januara oko 16.40, krećući se iz Vodovodske prema Trgovačkoj ulici brzinom većom od propisane (preko dozvoljenih 50 kilometara na sat), izazvala saobraćajni udes u kojem je nastradao Bajić. Bajića je udarila svojim automobilom "opel korsa" dok je čovek pokušavao da pređe pešački prelaz.

Od siline udarca Bajić je najpre udario u šoferšajbnu automobila, a potom je odleteo na ulicu. On je prevezen u Uregentni centar, gde je kasnije preminuoč. Nekoliko sati kasnije izdahnuo je u Urgentnom centru. Nekoliko dana posle tragedije Cvijićeva je pozvala porodicu Bajić i izrazila im saučešće.

Izvor: Vesti-online

This content has been locked. You can no longer post any comment.