Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Pepeo prekrio poslove donatora
 
 

Pepeo prekrio poslove donatora

Kragujevac-In-tw-1-Milos-IGNJATOVICU požaru izgoreo deo dokumentacije Televizije IN i preduzeća „Lazar put”, u vlasništvu pokojnog kragujevačkog biznismena Milije Milosavljevića .Kragujevac – Televizija IN, koju je 1995. osnovao sada pokojni kragujevački biznismen Milija Milosavljević, pretvorena je u veliko zgarište nakon požara koji je kasno preksinoć zahvatio zgradu u Ulici Ivana Cankara, u naselju Bresnica. Zajedno sa televizijom, koja je potpuno uništena, vatra je progutala i deo prostorija preduzeća „Lazar put”, takođe u vlasništvu pokojnog Milosavljevića. Iako su vatrogasci uspeli da lokalizuju požar i spreče da se vatra proširi i na benzinsku pumpu ispred objekta, u plamenu je nestao znatan deo dokumentacije televizije i preduzeća koje je Milosavljević uspešno vodio sve do smrti, septembra prošle godine.

Prema prvim procenama vatra je buknula u televizijskom studiju, najverovatnije zbog kvara na reflektorima, a predstavnici poslovodstva juče su negirali da je u objektu bilo problema sa električnom instalacijom.

– U trenutku kad je izbio požar, nešto posle 18 sati, mi smo normalno emitovali program. U zgradi je bilo desetak zaposlenih, oni su pokušali da ugase vatru aparatima, ali se plamen tako brzo širio da su svi morali da izađu napolje. Izgorele su kancelarije, studio, celokupna tehnika je uništena, kao i jedan deo dokumentacije televizije i preduzeća. Šteta je ogromna, jer su od objekta, praktično, ostali samo zidovi. Poslednjih godina nismo imali probleme sa električnom instalacijom, tako da ne znam šta je dovelo do požara – izjavila je za „Politiku” direktorka televizije Nevena Stevanović.

Prema rečima Stevanovićeve, i televizija i preduzeće „Lazar put” još se vode na pokojnog Milosavljevića, budući da ostavinska rasprava, kako je navela, još nije okončana.

Požar koji je uništio Televiziju IN pokrenuo je brojne priče i spekulacije u gradu u kome je Milosavljević slovio za biznismena sa dobrim poslovnim i političkim vezama. Jedan deo javnosti je uveren je da je reč o „naplati dugova”, a poznavaoci medijske i političke scene u Kragujevcu idu toliko daleko da tvrde da je požar podmetnut.

Pravni zastupnik Milosavljevićevih firmi, kragujevački advokat Živorad Koraćević, međutim, tvrdi da „u celom slučaju nema mesta za senzacije i afere”.

– Ovo je samo jedna velika porodična tragedija. Prvo njegova smrt, pa sad ovaj požar. Nema tu nikakve afere, niti mesta za bilo kakve spekulacije – rekao je Koraćević u izjavi za naš list.

Po povratku iz inostranstva, gde je zaradio dosta novca, Milosavljević je tokom devedesetih godina bio jedan od najvećih trgovaca naftom i drugim derivatima u Šumadiji. Posle benzinske pumpe pokrenuo je i televiziju, a 1998, iako ranjen, uspeo je da pobegne grupi lokalnih otmičara. Poslednjih godina se bavio građevinskim poslovima. U izbornoj kampanji 2004, ovaj biznismen je slovio za jednog od najvećih finansijera stranke Zajedno za Kragujevac, čiji je lider aktuelni gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović. Ipak, najveći broj Kragujevčana Milosavljevića pamti kao čoveka koji je dugo i nesebično pomagao Eparhiju šumadijsku.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Politika

This content has been locked. You can no longer post any comment.