Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Arkanov major uzima deo Cecine vile zbog dugova
 
 

Arkanov major uzima deo Cecine vile zbog dugova

ceca vojislavPrva etaža kuće Svetlane-Cece Ražnatović u beogradskoj ulici Ljutice Bogdana mogla bi da ode na doboš kako bi se namirio dug od oko 116.000 evra koje je pevačica uzela od Vojislava Đurkovića iz Bijeljine, nekadašnjeg majora Srpske dobrovoljačke garde. Prodaja etaža od oko 140 kvadrata naložena je pravosnažnim rešenjem Prvog osnovnog suda, iako je kuća pod hipotekom, koja je letos upisana kao garancija da će Ražnatovićeva uplatiti u budžet još milion evra koje je nezakonito prisvojila od prodaje igrača FK Obilić.

- Kada je sud prihvatio sporazum o priznanju krivice, sklopljen između tužilaštva i Ražnatovićeve, država je morala da zna da li na kuću postoji i neka druga hipoteka, odnosno teret. Ako to nije urađeno, onda je u pitanju neodgovornost državnog organa koji stavljanjem hipoteke nije obezbedio potraživanje - kaže za “Blic” advokat Slobodan Batrićević, nekadašnji sudija beogradskog Okružnog suda.

Portparol Prvog osnovnog suda u Beogradu sudija Gordana Vuković je izjavila da je Đurković predlog za izvršenje podneo na osnovu pravosnažne presude bivšeg Drugog opštinskog suda u Beogradu.

- Sud je doneo rešenje o izvršenju na nepokretnosti na koje se Ražnatovićeva nije žalila, pa je ono postalo pravosnažno - navela je Vukovićeva.

Izvor: Blic

This content has been locked. You can no longer post any comment.