Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika MUP: Pronađeno šest ukradenih umetničkih slika
 
 

MUP: Pronađeno šest ukradenih umetničkih slika

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Kragujevcu, pronašli su šest umetničkih slika i crteža, koje su u oktobru 2014. godine ukradene u Sent Galenu u Švajcarskoj, a čija se vrednost procenjuje na više desetina hiljada evra.

 

U okviru akcije usmerene na suzbijanje krijumčarenja i trgovine kulturnim dobrima, policija je pretresla stanove i poslovne objekte na pet lokacija u Kragujevcu i kod R.S. (1956), osumnjičnog za prikrivanje, pronašla pomenute slike i crteže velike umetničke vrednosti. Policija je kod osumnjičenog pronašla i oduzela sliku – skicu Paje Jovanovića „Krunisanje cara Dušana“ , čija se vrednost procenjuje na više od 50.000 evra.

Pronađeni su i akvarel „Berba grožđa“ Vase Pomorišca, crtež „Muški akt“ Uroša Predića, crtež „Ženski akt“ Zore Petrović, slika Milića od Mačve i crtež Save Šumanovića.

Navedena umetnička dela procenjuju se na nekoliko hiljada evra. Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala nastavljaju dalji rad na ovom slučaju.

foto: Wikipedia -  slika Paje Jovanovića „Krunisanje cara Dušana“

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži