Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika HAPŠENJA zbog krivičnih dela izvršenih izgradnjom i prodajom stanova
 
 

HAPŠENJA zbog krivičnih dela izvršenih izgradnjom i prodajom stanova

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu su, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili B. O. (43), odgovorno lice preduzeća ''Srećković kvadrati'' iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio 10 krivičnih dela zloupotreba položaja odgovornog lica, 10 krivičnih dela falsifikovanje službene isprave, dva krivična dela poreska utaja i krivično delo građenje bez građevinske dozvole.

B. O. se tereti da je u periodu od 22. marta 2013. do 10. decembra 2014. godine, od 10 kupaca stanova u izgradnji u građevinskom objektu na lokaciji u Kameničkoj ulici u Kragujevcu, primio 23.633.245 dinara, za šta im je izdao potpisane priznanice overene pečatom preduzeća "Srećković kvadrati''. Novac nije prikazao u poslovnoj dokumentaciji niti ga je uplatio na račun ovog preduzeća, već ga je prisvojio za sebe. Na taj način je budžet Republike Srbije, na ime neplaćenog poreza, oštetio za 6.244.693 dinara.

Stambenu zgradu, u kojoj je prodao navedene stanove, B. O. je izgradio bez građevinske dozvole. Sudskom presudom, ugovor o prodaji parcele zaključen između njega i vlasnika zemljišta na kojem je napravljena stambena zgrada je poništen, tako da su kupci stanova ostali bez nekretnina koje su platili. B. O. je, uz krivičnu prijavu, sproveden Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži