Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Hronika Optuženi profesori za korupciju negiraju krivicu
 
 

Optuženi profesori za korupciju negiraju krivicu

indeksaferaDvojica optuženih u predmetu korupcije profesora na Pravnom fakultetu u Kragujevcu Rajko Ćosović i Dragoslav Djurdjević odbacili su danas navode te optužnice na sudjenju u Višem sudu u Smederevu.Oni se terete da su posredovali izmedju studenata i profesora u kupovini ispita. 

Rajko Ćosović, radnik skriptarnice Ekonomskog fakulteta, koja je u neposrednoj blizini Pravnog, povremeno je prijavljivao ispite studentima i proveravao njihove rezultate na oglasnoj tabli, a optužnica ga tereti da je posredovao u plaćanju ispita po nalogu prvooptuženog u tom procesu Saše Jovanovića. 

Policajac Dragoslav Djurdjević se tereti da je predao novac tadašnjem dekanu tog fakulteta da upiše prelaznu ocenu studentkinji Ireni Jovanović.

Prema optužnici tadašnji dekan Pravnog fakulteta Sreto Purić je za 50 evra, koje mu je dao Djurdjević, studentkinji Ireni Jovanović, posle njenog pismenog prigovora, u indeks upisao prelaznu ocenu na ponovljenom ispitu. 

Obijica su na današnjem saslušanju odbacili te optužbe.  Predsednica sudskog veća, sudija Sladjana Bojković danas je prvooptuženog Jovanovića suočila sa bivšim policajcem Dejanom Atanackovićem na okolnost da je Jovanović uzimao Atanackovićev indeks zbog upisivanja ocena. 

Jovanović je na suočenju kategorično rekao da nije uzimao indeks, a Atanacković da se ne seća. 

U predmetu korupcije profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu optuženo je 87 osoba. Od tog broja 33 studenta optužena su za kupovinu ispita i 21 posrednik van nastavnog osoblja. 

Profesori se terete za ukupno 159 krivičnih dela. Od toga je 114 krivičnih dela primanja mita i 45 zloupotreba službenog položaja.

Izvor: Smedia

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži