Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Grad uplatio, čekaju državu
 
 

Grad uplatio, čekaju državu

ratko mitrovicGradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović poštovao je dogovor sa radnicima preduzeća „Ratko Mitrović“, po kojem im je iz gradskog budžeta isplaćeno po 30.000 dinara. Novac je dobilo 60 radnika, koji su proteklih mesec dana štrajkovali i upozoravali javnost da sa poslovanjem njihovog preduzeća nešto nije u redu, a da je stečaj, uveden 19. marta, izazvan namerno.

- Odlučili smo da prekinemo štrajk započet još 22. marta, ali pod uslovom da ono što smo se dogovorili na sastanku kod ministra Rasima Ljajića bude i ispunjeno, jer pare koje je isplatio grad ne ulaze u naša potraživanja – kaže Predrag Radović, predsednik štrajkačkog odbora.

Radnici očekuju da će im se u naredna dva meseca iz republičkog Fonda solidarnosti isplatiti zarade koje im je poslodavac dugovao za 2012. godinu i doprinosi za dve i po godine. Ostala potraživanja biće isplaćena iz stečajne mase.

Posle više od mesec dana radnici „Ratka Mitrovića“ konačno su se vratili svojim porodicama. Oni će u narednih godinu dana, ukoliko ne dobiju posao, primati novčanu pomoć od Nacionalne službe zapošljavanja.

Njihov doskorašnji poslodavac Dragoljub Pantić uhapšen je zbog sumnje da je prenošenjem imovine na drugo preduzeće oštetio „Ratka Mitrovića“ za 1,3 miliona evra i doveo firmu do stečaja.

Izvor: Pravda

This content has been locked. You can no longer post any comment.