Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Prijem za stipendiste "Dragoslav Srejović"
 
 

Prijem za stipendiste "Dragoslav Srejović"

skupstina kgSrednjoškolci, studenti i doktoranti Univerziteta, njih 131, dobili su rešenja o dodeli stipendija iz Fonda „Akademik Dragoslav Srejović''. Predstavnici lokalne samouprave organizovali su svečani prijem za ovogodišnje stipendiste Fonda „Akademik Dragoslav Srejović''. Za stipendije u školskoj 2011/2012 godini konkurisalo je ukupno 180 učenika, studenata i doktoranata, a visoke kriterijume, prosek 5,00 i neku od nagrada sa republičkih takmičenja za srednjoškolce, kao i prosek 9,5 za studente i doktorante, ispunilo je njih 131.

Mesečne stipendije za ovu školsku godinu iznose 6.000 za srednjoškolce, 10.000 za studente i 11.000 dinara za doktorante.

Stipendije iz Fonda ''Dragoslav Srejović'' dodeljuju se već 14. put najuspešnijim učenicima srednjih škola, studentima i doktorantima sa prebivalištem na području grada Kragujevca.

Fond za nagradjivanje najboljih učenika osnovan je na inicijativu nedavno preminulog profesora Svetolika Sveta Nikolića.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži