Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Autonet - nova veza komponentaša
 
 

Autonet - nova veza komponentaša

500lVlada Italije pokrenula je jednogodišnji projekat Autonet za povezivanje proizvođača autodelova iz Srbije i Italije. Direktorka Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja Jasminka Luković Jagličić rekla je na predstavljanju Autoneta u Kragujevcu da će se domaće firme moći da unaprede tehnički i upravljačke kapaciteti, a za jedan broj firmi biće organizovane i obuke. "Projekat će jednom broju domaćih preduzeća otvoriti perspektivu da se orijentišu na osnivanje zajedničkih kompanija sa italijanskim koje dolaze za Fijatom i počinju proizvodnju u Kragujevcu", rekla je Luković Jagličić.

Ona je dodala da je ovaj projekat prvi korak koji će doprineti postavljanju i razvoju mreže standardizovanih dobavljača u Srbiji, koja može da snabdeva Fijat i druge kompanije u autoindustriji.

"Reč je o proizvođačima sitnih delova autoindustriju koji se rade u milionima komada i mogu da se primene u bilo kojoj autoindustriji. Takvu vrstu proizvodnje nose male porodične firme, ali tehnološki jake sa visokim standardima", rekla je Luković Jagličić.

Projekat Autonet finansira Vlada Italije, a relizovaće ga Regionalna agencija za ekonomski razvoj Ssumadije i Pomoravlja u saradnji sa partnerima iz italijanske regije Pijemont i grada Torina.

Takav program ranije je primenjen u Poljskoj i pomogao je uključivanju tamošnjih preduzeća u lanac nabavke kompanije Fijat.

"Cilj projekta je da pružimo tehničku pomoć i podršku da se podigne nivo veština, sposobnosti i kvaliteta preduzeća u Kragujevcu i omogući im se da budu konkurentnija na tržištu", rekla je menadzerka za razvoj internacionalnih projekata Analiza Gamba.

Izvor: B92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži