Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Veroljub Stevanović: Rado ću otići kod sudije za prekršaje
 
 

Veroljub Stevanović: Rado ću otići kod sudije za prekršaje

verkoGradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović izjavio je danas da će "rado otići" kod sudije za prekršaje zbog prijave koju je protiv njega podnela Državna revizorska institucija. "Meni je drago što se ovo desilo, rado ću otići kod sudije za prekršaje i videćemo šta će da bude", rekao je Stevanović Radio televiziji Kragujevac. Rekao je da je važno da javnost zna da su rashode istovremeno kontrolisali revizor i budžetska inspekcija, i da nema nepravilnosti koje povlače krivičnu odgovornost.

DRI je juče objavila spisak lica protiv kojih su podnete prekršajne i prijave za privredni prestup zbog nenamenskog raspolaganja budžetom za 2010. godinu. Na spisku su i gradonačelnik Kragujevca i još šest načelnika gradskih uprava, direktora javnih preduzeća i ustanova.

Stevanović je rekao su "svi gradovi" obračunavali plate na isti način kao i Kragujevac zbog nelogičnosti pravilnika iz 2001. godine. Na primedbe da je Grad mimo propisa plaćao karte za prevoz 500 Kragujevčana koji rade u "Juri" u Rači i finansirao izgradnju školskih sala, Stevanović je rekao da se on time ponosi.

"Ono što je bila primedba kod nas, jeste bila primedba svuda, a to je nešto čime se ja ponosim da sam uradio - da budžet koristim da moji ljudi idu u Raču, ili da napravim salu u školi, ili da adaptiram nešto u Kliničkom centru što treba da radi Vlada Srbije", rekao je Stevanović.

On je ocenio da je nekorektno objavljivanje spiska prijavljenih bez objašnjenja čime su, uprkos mogućim različitim prekršajima, svi na njemu izjednačeni. Prema njegovim rečima, pažnja javnosti se usmerava na to pitanje jer bi, kako je rekao, pošto se otope sneg i led, u fokus mogle da dođu teme veoma neprijatne za Vladu Srbije, poput nezaposlenosti.

Član Gradskog veća za investicije Nebojša Vasiljević rekao je na konferenciji za novinare da je lokalna uprava u Kragujevcu samo primenjivala obračun plata iz doba prethodnog saziva gradske vlasti, iz 2003. godine.

Vasiljević je dodao da je, po uredbi, zaposlenima sa srednjom stručnom spremom trebalo da bude isplaćeno oko 19.500 dinara mesečno, a grad im je plaćao u proseku oko 25.000, za višu stručnu spremu bilo je predviđeno 22.500, a primali su prosečno 30.700 dinara.

"Za zaposlene sa visokom stručnom spremom propisana je zarada od blizu 29.000 dinara za godinu dana staža, odnosno oko 28.000 za pet godina staža, a lokalna uprava je isplaćivala u proseku od 41.900 do 44.200 dinara", rekao je Vasiljević.

Izvor: Blic

This content has been locked. You can no longer post any comment.