Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Prezentacija Kragujevca u Briselu
 
 

Prezentacija Kragujevca u Briselu

kragujevac-opstinaGrad Kragujevac i Šumadijski region predstaviće se u okviru Festival of Europe – Open Day koji će povodom 7. maja, Dana Evrope, biti organizovan u Briselu.

Na tradicionalnoj manifestaciji Dan otvorenih vrata predstaviće se 50 regiona i gradova iz Evrope, a Kragujevac će prvi put nastupiti na tom festivalu.

Na štandu grada Kragujevca biće predstavljeni kulturni i turistički potencijali ovog dela Srbije, a prezentaciju će svojom muzikom upotpuniti frulaš Bora Dugić i harmonikaš Boban Prodanović. U umetničkom delu programa nastupiće i deca iz Antverpena, Flamanci srpskog porekla, koji će se predstaviti pesmama i igrama iz naših krajeva.

Dan otvorenih vrata je manifestacija koju zajednički organizuju Evropska komisija i Komitet regiona. Cilj manifestacije je jačanje politike solidarnosti kroz zajednički rad predstavnika evropskih regiona i gradova, stvaranje veće povezanosti, uvažavanje iskustva i znanja drugih, osmišljavanje novih ideja.

Mogućnost da se predstavi 7. maja na Festvalu Evrope, region Šumadije dobio je zahvaljujući Kancelariji grada Kragujevca u Briselu, koja radi u okviru predstavništva Južnomoravske regije Češke Republike.

Izvor: RTK

This content has been locked. You can no longer post any comment.