Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Zakazana deseta sednica Skupštine grada za petak 13. oktobra
 
 

Zakazana deseta sednica Skupštine grada za petak 13. oktobra

Nakon konsultacija sa šefovima odborničkih grupa, Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada, zakazao je desetu redovnu sednicu gradskog parlamenta za petak, 13. oktobar.

 

Na dnevnom redu ove sednice, pored ostalog, naći će se predlozi planova generalne i detaljne regulacije među kojima za naselje Palilule, Veliko polje u Grošnici, Centar - Stara varoš, Dela gradskog centra Blok Kasarna Radomir Putnik i Dom vojske, Radna zona Sobovica. To će, prema rečima predsednika Skupštine grada Miroslava Petrašinovića, biti i najznačajnije tačke za odbornike iz tih delova Grada, jer se odlukama definišu industijske zone, zone javnog interesa i razdelne linije između tih zona. Pred odbornicima će se naći i tačke koje se tiču davanja saglasnosti gradskog parlamenta na odluke javnih preduzeća i svih drugih pravnih oblika organizovanja čiji je osnivač Grad: konkurs za izbor direktora Gradske agencije za saobraćaj, davanje saglasnosti na statute Ustanove kulture “Koraci“ i Privrednog društva “Radio televizije Kragujevac“, kao i odluke koje su vezane za izbor, postavljenje i razrešenje članova nadzornih, upravnih i školskih odbora gde su članovi tih tela u prethodnom periodu podneli ostavke, pa je neophodno da skupština izabere nova lica i postavi ih na funkcije.

Dnevni red neće biti toliko obiman, kao što je bio na prethodnim sednicama i smatamo da će odbornicima biti lakše da se pripreme, istakao je Petrašinović. Zadnji rok za dopunu je 72 časa pre održavanja sednice, tako da će se sve što bude stiglo od Gradskog veća kao ovlašćenog predlagača ili od drugih ovlašćenih predlagača, naći na dnevnom redu o čemu ćemo blagovremeno upoznati šefove odborničkih grupa i kragujevačku javnost.

This content has been locked. You can no longer post any comment.