Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Sajam cokolade, kafe i toplih napitaka
 
 

Sajam cokolade, kafe i toplih napitaka

Na Šumadija sajmu u Kragujevcu će se od 24. do 26. marta održati Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka! Organizatori kažu da posetioce očekuje svet slatkih strasti, da će učestvovati više proizvođača i distributera iz oblasti konditorske industrije iz zemlje i inostranstva, proizvođači i distributeri kafe, proizvođači i distributeri opreme za poslastičarstvo, prateće opreme za kafiće, barove i HoReCa sektora, predstavnici poslastičarske industrije, prateći proizvodi kao što su čajna peciva, i drugi dodaci za kafu i čaj.

 

Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka uključiće većinu organizacija, institucija i udruženja koja se bave ugostiteljstvom, obukom i konsalting uslugama. Osim toga, po prvi put u Srbiji biće organizovano i internacionalno takmičenje kulinarskih majstora poslastičara za najbolji desert Srbije za 2017 godinu, takmičenje hotela i restorana Srbije za najbolji restoranski desert za 2017 godinu, kao i takmičenje u radovima od čokolade i festivalskih torti. Sva tri dana sajma na centralnoj master kuhinji biće održan profesionalni program za poslastičare „Chocolate Professional“ koji će pružiti poslastičarima i zaljubljenicima u poslastičarstvo jedinstveni edukativni program, kao i edukativne radionice za pripremu kafe „Coffee Profesional“.

Profesionalne gastronomske asocijacije poput HoReCa asocijacije Kragujevac koja daje organizacionu podršku takmičenju i edukativnom programu, Rumunske asocijacije ACCEA, Asocijacije master šefova Srbije, Asocijacije master šefova Hrvatske, Udruženje turističkih poslenika iz Niša, AREGALA Slovakia, Asocijacija Somelijea Šumadije i Udruženja ljubitelja kafe “Kafopije”, održaće razne profesionalne prezentacije i masterclass-ove, praviće skulpture od putera, šećera i čokolade, čokoladne koktele, čokoladne poslastice i mnoge druge zanimljivosti. Asocijacija somelijea Šumadije održaće stručnu radionicu o uparivanju čokolade i vina. Specijalni gost i predavač o kafi biće Ivan Abramo iz Italije, a specijalni gosti i predavači biće najveći naši stručnjaci Zdravko Gavrilović ( Square Nine Hotel) i Petar Žuljević (autor emisije ‘’Sa slatkim na ti’’).


Edukativni program

Central master kitchen

 

PETAK

12.00 -13.00 prof. Marijana Janjić Prezentacija Špagete sa ganaš mentom

13.00 – 15.00 Petar Žuljević (šef poslastičarstva Crown Plaza Hotela i autor emisije na kitchen TV '' Sa slatkim na ti) - Masterclass

15.00-16.30 – Masteršef Maja Mačković, Hrvatska - Masterclass: "Sa Hvara s ljubavlju" Zdravi deserti bez glutena, laktoze i šećera.

16.30 -18.00 Danijela Pantić Vlahović (profesor gastronomije i autorka emisije na Kitchen TV-u '' Šefice'') ''Slatke tajne''

18.00 – 20.00 Ivana Grubenić (master šef poslastičar, Hrvatska) – ''Ukusi Zagreba – Jelačić šnite i Hrvatski čupavci''

 

SUBOTA

10.00- 12.00 Masteršef Dada Marčić, Hrvatska – Brački slatki specijaliteti

12.00 – 13.30 Nikola Miškovski – šef restorana vinarije Chateau Kamnik, Makedonija ''MICHELIN STAR DESSERT''

13.30. – 15.00 Petar Žuljević (šef poslastičarstva Crown Plaza Hotela i autor emisije na kitchen TV '' Sa slatkim na ti) i Danijela Pantić Vlahović (profesor gastronomije i autorka emisije na Kitchen TV-u '' Šefice'') - PROFITEROLE

15.00-16.30 – Masteršef Raša Vlačić ''Rašine majstorije''

16.30 -17.30 Ivana Grudenić (master šef poslastičar, Hrvatska) ''Ukusi Zagreba – Zagrebačke kremšnite

17.30 – 19.00 Uroš Ercegović, HoReCa asocijacija Kragujevac – Restoranski deserti i dekoracije

sajam cokolade, kafe i toplih napitaka

 

NEDELJA

11.00 – 12.00 Chef Mladen Pršić (restoran Pepe Nero, Beograd) – Ukusi čokolade i kafe u testu

12.00 – 14.00 Chef Dejan Stanković ( predsednik UO Kulinarske asocijacije Srbije i šef restorana Mozzarella Osteria) ''Meso i čokolada'', ''Meat & Chilli Sweet''

14.00 – 15.00 Kulinarski tim Rumunije ACEEA – From Romania with chocolate

15.00-16.00 Uroš Radoičić (Vlasnik restorana Play Sushi i autor emisije na kitchen Tv-u '' Ukusi Azije'') '' SWEET SUSHI''

16.00 – 17.00 Chef Stefan Ristović ( restoran Klub Književnika, HoReCa asocijacija Kragujevac) Master class '' RESTORANSKI DESERT U 3 KORAKA''

17.00- 18.00 Prof. Momčilo Conić ( VPŠSS Leskovac) – Sladoled od ajvara

18.00 -19.00 Vinoteka Skadarlija chef Bogdan Šundić – Prezentacija ''Raznobojne skadarlijske slatke čarolije''

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži