Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac U jezersku vodu samo oprezno!
 
 

U jezersku vodu samo oprezno!

Voda na jezeru u Šumaricama nije za kupanje, a uzorci su na poslednjoj analizi pokazali mikrobiološku neispravnost.

Stručnjaci Instituta za javno zdravlje ne preporučuju kupanje na jezeru, a najupornima savetuju da ako se ipak kupaju, vodu ne gutaju, nose zaštitne naočare i odmah se istuširaju po izlasku iz jezera. U jednom periodu, ni prošle godine voda nije bila ispravna, pa je plaža u Šumaricama bila zatvorena. Što se tiče same plaže, u Sportskom centru "Park", koji gazduje jezerom, kažu da su svesni da su poplave odnele veliki deo plaže, pa su naručili šljunak za njeno uređenje.

Pre početka sezone sređene su spasilačke kule, obeležen bovama prostor za kupanje, a čamci i pedaline su bezbedni. Jezero obezbeđuje sedam spasilaca, ronilac i ambulantna služba. Zona odgovornosti spasilaca ograđena je bovama. Trava u jezeru je ručno uništena. Zbog obilnih kiša ove godine jezero je veoma duboko, pa spasioci upozoravaju građane da ima malo mesta gde mogu da se kupaju neplivači.

foto: Šumaričko jezero (staklenozvono.rs)

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži