Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Anarhista saslušan zbog sabotaže u Fijatu
 
 

Anarhista saslušan zbog sabotaže u Fijatu

Anarhosindikalistička inicijativa poslala je saopštenje u kojem navodi da je njen član, i jedan od aktivista Grupe za podršku radnicima Fijata, Slobodan Stamenčić iz Kragujevca, saslušan u policiji zbog sabotaže koja se nedavno desila u toj fabrici kada je tokom noćne smene izgrebano više automobila “fijat 500 L”koji su se nalazili na proizvodnoj traci.

 

Anarhosindikalistička inicijativa u svom saopštenju ističe da Slobodan Stamenčić nije zaposlen u Fijatu, zbog čega, kako kažu, nije imao prilike da učestvuje u incidentu. Njegovo saslušavanje u policiji tumače kao nastavak pritiska.

“Namera našeg obraćanja javnosti je, pre svega, upozoravanje radnika FIAT-a, i čitave Srbije, da je vladajuća klasa krenula u odmazdu protiv onih koji nisu spremni da mirno gledaju kako im živote uništavaju bahate gazde. Zvanično pokretanje istrage govori o tome da se sa medijske hajke na sabotere i one koji ih podržavaju prešlo na pokretanje krivičnih postupaka protiv onih koji se državi za to učine pogodnim. Potrebno je stvoriti najširi front za odbranu radnika FIAT-a i sprečavanje daljih napada države”, navodi se u saopštenju Anarhosindikalističke inicijative.

Ova organizacija dalje napominje da javnost nije imala prilike da sazna tačan broj oštećenih vozila, kao ni fotografije oštećenja, zbog čega pozivaju da se daju zvanične informacije o incidentu.

“Fotografije koje su Stamenčiću date na uvid prilikom saslušanja pokazuju minornu štetu na automobilima. Već skoro mesec dana mediji naduvavaju ovaj slučaj i govori se o velikim oštećenjima, pa je ovo prilika da dobijemo zvanične informacije o tom slučaju”, piše u saopštenju.

Podsetimo, krajem maja, mediji su izvestili da je tokom noćne smene u fabrici u Kragujevcu oštrim predmetom, najverovatnije šrafcigerom, izgrebano 31 vozilo “fijat 500 L”. Na šasiji automobila su, navodno, ispisane pogrdne poruke rukovodstvu firme. Fijat je potvrdio da je do incidenta došlo, ali nije želeo da govori o broju oštećenih automobila i vrsti oštećenja.

 

Izvor: Vesti online

This content has been locked. You can no longer post any comment.