Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac GV: Rebalansom do većeg budžeta
 
 

GV: Rebalansom do većeg budžeta

skupstina kgOdlukom o rebalansu, koju je usvojilo Gradsko veće, predvidjeno je da budžet grada Kragujevca za 2012. godinu iznosi 10, 3 milijardi dinara. Odluka o rebalansu budžeta za 2012. godinu, kako se čulo u obrazloženju, omogućiće da se u gradsku kasu uključe prihodi od dva kredita, uzeta u 2012. godini, ukupne vrednosti preko 420 miliona dinara. Pored toga rebalansom će budžetskim korisnicima biti rasporedjena sredstva od suficita, utvrdjenog završnim računom za 2011. u iznosu od 65 miliona.

Na Upravu za investicije biće preneto 35 miliona dinara od domaćih zaduživanja, a planom su obuhvaćeni i transferi sa drugih nivoa vlasti, u visini od 330 miliona.

To znači da je gradski budžet za 2012. koji je bio planiran na 8 milijardi 615 miliona dinara, odlukom o rebalansu uvećan.

Na sednici je usvojena i odluka o refinasiranju dugoročnih kredita za kapitalne investicione rashode. Prema rečima predlagača, to će omogućiti duži period otplate po osnovu kreditnih zaduženja, uz odredjeni grejs period, ali i povoljniju kamatu.

Članovi veća dali su saglasnost ''Preduzeću za izgradnju grada'' da u postupku javne nabavke izabere najpovoljnijeg ponudjača za popravku javne rasvete na seoskom području.

Na taj način trebalo bi da budu prevazidjeni višemesečni problemi koje Elektrošumadija ima u održavanju javnog osvetljenja.

Gradsko veće je odobrilo i nabavku higijenskih paketa, neophodnih za realizaciju projekta ''Zadovoljavanje potreba starijih i interno raseljenih'', koji se sprovodi uz finasijsku pomoć Evropske unije.

Pored toga, usvojen je i predlog da grad Prvoj tehničkoj školi sa blizu 900.000 dinara pomogne u isplati dela troškova za izvedene radove na adaptaciji.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži