Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevački profesor istorije stupio u štrajk glađu
 
 

Kragujevački profesor istorije stupio u štrajk glađu

strajk-glProfesor istorije Miroslav Đurđević koji ima 34 godine staža, a sada je nezaposlen i dobija socijalnu pomoć od 6.000 dinara mesečno, juče je počeo štrajk glađu. - Pre tri godine razrešen sam dužnosti direktora škole u Konjuhu kod Kruševca, posle čega sam mesec i po dana radio na zameni kao profesor istorije u jednoj osnovnoj školi u Kragujevcu i od tada sam bez posla - rekao je Đurđević lokalnoj televiziji.

On je ukazao da štrajkuje ispred kancelarije načelnika školske uprave za Šumadijski okrug, od kojih očekuje pomoć, jer je saznao da 3. septembra dva profesora istorije odlaze u penziju, kao i da ne bira mesto i školu u kojoj bi radio.

- Ako se ukaze mesto ili mogućnost za zapošljavanje novih profesora o tome će odlučiti direktori škola - rekao je načelnik školske uprave Radujko Damjanović.

On je naglasio da je "Đurđević za tu upravu u istom položaju kao i drugi prosvetni radnici koji su tehnološki višak, a čija je preraspodela u toku".

Izvor: Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži