Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Uređenje ulica ka jezeru u Šumaricama
 
 

Uređenje ulica ka jezeru u Šumaricama

jezeroI drugi deo ulice Desankin venac, od raskrsnice sa Gornjomilanovačkom do skretanja za Vinograde, imaće potpuno nov izgled. Preduzeće za puteve asfaltira poslednju deonicu, a ekipe kragujevačkog „Zelenila“ uređuju površine pored puta koji će biti osvetljen. Za rekonstrukciju je iz gradskog budžeta izdvojeno oko 120 miliona dinara, a za kraj ove i početak naredne godine najavljen je nastavak radova.

Od skretanja u Gornjomilanovačkoj, a za nekoliko dana i iz Vinograda, do jezera u Šumaricama može se doći novim, proširenim putem, jer će vožnja biti dozvoljena u oba smera.

Kragujevačko „Zelenilo“ sređuje površine pored kolovoza i novih pešačkih straza, a postavljena je i rasveta.

U gradskoj upravi kažu da je ovo tek deo uređenja kompleksa oko jezera u Šumaricama i najavljuju proširenje mosta, radove u ulici Nikole Vujačića, ali i na samom početku i kraju Desankinog venca.

Rekonstrukcija Desankinog venca značajna je za sve one koji dolaze u ovaj deo grada ili žive u okolnim naseljima, ali i za Preduzeće za puteve, odnosno preduzeće Srbija put Kragujevac.

Dok se čeka kraj stečajnog postupka ili novi kupac, ova firma angažovana je kao podizvođač radova.

U gradskoj upravi podsećaju da se bliže kraju i radovi u drugim delovima grada, kao što su ulice Dušana Đorđevića u Petrovcu, Internacionalnih brigada, i Save Kovačevića ka skretanju za groblje Bozman.

Izvor: RTK

This content has been locked. You can no longer post any comment.