Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Nova nezadovoljstva u "Autosaobraćaju"
 
 

Nova nezadovoljstva u "Autosaobraćaju"

autosaobracajSamo na gorivu „Autosaobraćaj“ bi godišnje mogao da uštedi skoro četiri stotine hiljada evra. Nov način njegove nabavke bio je jedna od prvih mera racionalizacije nakon nedavnog štrajka. Štednja se, kažu u Nadzodnom odboru „Autosaobraćaja“ planira na svim poljima. Ukoliko od države pristigne obećanih devedeset miliona dinara i broj zaposlenih bi trebalo da bude smanjen za oko dve stotine radinika, koliko ih se i prijavilo za socijalni program.

Tenzije u „Autosaobraćaju“ se ne smiruju i nakon prekida štrajka, iako je Nadzornom odboru i upravi dat rok od mesec dana za rešavanje gorućih problema.

Četvrtina zarade isplaćuje se nedeljno, markice za osiguranje su obezbeđene, ali su kadrovske promene, odnosno rotacija na mestima šefova službi rasplamsala sukobe među zaposlenima.

O tome niko ne želi da govori javno, ali kako nezvanično saznajemo, deo radnika pokušao je da zaštiti svoje šefove, a time i privilegije poput korišćenja višemesečnog plaćenog odsustva ili rada na inostranim linijama.

Druga grupa, nezadovoljna je time što su šefovi i dalje šefovi, dok treća čeka rasplet i pokušava da, uprkos napetoj atmosferi, radi svoj posao. U „Autosaobraćaju“ trenutno se rade popisi i bilansi kako bi se pripremila osnova za rad revizorske komisije, a uvedene su i mere štednje, pa se gorivo nabavlja znatno jeftinije.

U Nadzornom odboru očekuju da štednje bude na svim poljima pošto prihodi „Autosaobraćaja“ jedva pokrivaju troškove goriva, a plate se obezbeđuju subvencijom.

I broj zaposlenih će biti smanjen, a na spisku onih koji žele dobrovoljno da odu najviše je vozača.

Za „Autosaobraćaj“ nedavno je imenovana privatizaciona savetnica, koja će slično kao i revizori ispitivati poslovanje.

Za vršioca dužnosti direktora imenovana je Gorica Stašević, javni konkurs za direktorsku funkciju još uvek je otvoren.

Izvor: RTK

This content has been locked. You can no longer post any comment.