Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Ekonomija Za Telekom 1,1 milijarda
 
 

Za Telekom 1,1 milijarda

telekomsrbija"Telekom Austrija" ponudio 1,1 milijardu evra za kupovinu 51 odsto akcija "Telekoma Srbije". Radna grupa Vlade kasnije danas odlučuje o ponudi. Predstavnici "Telekoma Austrija" poslali su danas poboljšanu ponudu za kupovinu 51 odsto akcija "Telekoma Srbija", ponudiviši 1,1 milijardu evra, umesto prvobitnih 950 miliona.

 Nova ponuda austrijskog "Telekoma" predviđa isplatu od 800 miliona evra odmah i dodatne godišnje isplate u narednih devet godina, tako da ukupna vrednost transakcije bude do 1,1 milijardu evra, navodi se u saopštenju te kompanije.

Kako će Vlada odgovoriti na ponudu Austrijanaca znaće se posle sastanka Radne grupe za prodaju Telekoma, čiji je sastanak u toku.

Minimalna cena koju je Vlada ranije odredila za preuzimanje 51 odsto kapitala Telekoma Srbije je 1,4 milijarde evra.

Paket od 51 odsto akcija srpskog "Telekoma" prodaje se u celini. Vlasnik 31 odsto je država Srbija, a mediji spekulišu da bi grčki Ote, koji je vlasnik preostalih 20 odsto akcija, mogao da spusti cenu za svoj deo paketa.

Tender za prodaju "Telekoma" raspisan je 20. oktobra, jedinu ponudu dao je "Telekom Austrija" - 950 miliona evra za 51 odsto akcija i 450 miliona za investicije u naredne četiri godine.

Ukoliko država ne pristane na eventualno poboljšanu ponudu, u Vladi za RTS kažu, da su male šanse da rok za prodaju nacionalnog teleoperatera ponovo bude produžen.

Izvor: RTS

This content has been locked. You can no longer post any comment.