Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Ekonomija Metal sistemi odbili predlog Ministarstva ekonomije
 
 

Metal sistemi odbili predlog Ministarstva ekonomije

Metal-sistemiKRAGUJEVAC, 26. marta 2011. (Beta) - Radnici kompanije "Metal sistemi" koji više od mesec dana štrajkuju zbog zastoja u podržavljenju firme odbacili su predlog Ministarstva ekonomije da se taj proces završi putem "programiranog radnog stečaja".

Predsednik Samostalnog sindikata "Metal sistemi" Miloš Tanasković rekao je agenciji Beta da je na sastanku sa ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Nebojšom Ćirićem u petak ponudjena opcija stečaja, kao način podržavljenja, ukoliko se ne ostvari varijanta koju su podržali radnici kompanije.

"To je za nas neprihvatljivo, jer se radi o dugotrajnom prosecu, takozvanom programiranom radnom stečaju, u kome veliki broj radnika odlazi na biro sve dok se ne okonča stečaj", rekao je Tanasković.

Tanasković je naveo da radnici prihvataju samo opciju da se izvrši registracija firme, kao državne, u Agenciji za privredne registre kako bi proces podržavljenja kompanije "Metal sistemi" bio nastavljen.

Više od 250 radnika kompanije "Metal sistemi" kojima nisu isplaćene zarade od maja do decembra prošle godine nastaviće proteste u krugu fabrike sve do rešavanja statusa, odnosno njenog podržavljenja.

Izvor: Beta

This content has been locked. You can no longer post any comment.