Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Ekonomija Pregovori proglašeni završenim i bez rezultata
 
 

Pregovori proglašeni završenim i bez rezultata

Pregovori koji su u utorak, 3. aprila 2018. godine održani između Sindikata i rukovodstva fabrike Zastava oružje su proglašeni završenim i bez rezultata koji bi doprineo približavanju različitih stavova radnika i rukovodstva fabrike a koji se tiču neisplaćenog dela bonusa radnicima fabrike.

 

Pregovori su proteklih meseci vođeni uz posredovanje Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova, i sva nastojanja Sindikata da se dogovori model kojim bi se zaposlenima pred uskršnje praznike isplatio i deo preostalog bonusa nisu donela rezultat koji bi doprineo izlasku iz višemesečne krize koja je uzrokovana nepovoljnim materijalnim položajem zaposlenih.

Iako, po rečima rukovodstva i Nadzornog odbora, poslovanje fabrike ima pozitivnu uzlaznu liniju sa rezultatima koji godinama nisu ostvarivani, zarade radnika fabrike ne obezbeđuju egzistencijalni minimum, uzimajući u obzir visinu potrošačke korpe od 67.000 dinara. Iako je obećavano od strane predstavnika Ministarstva odbrane, radnici fabrike Zastava oružje još uvek nisu izuzeti iz smanjenja zarada od 10% po uredbi Vlade Republike Srbije, što njihov materijalni položaj čini još težim.

Nezadovoljstvo radnika je uzrokovano i činjenicom da nijedan zahtev koji je Skupština Sindikalne organizacije Zastava oružje uputila Vladi Republike Srbije i Ministarstvu odbrane 15.januara 2018. godine nije ozbiljnije razmatran, što celu situaciju čini još neizvesnijom. Šrajkački odbor će, nakon sagledavanja svih okolnosti, doneti odluke koje treba da doprinesu rešavanju situacije koja je uzrokovana problemima sa kojima se fabrika i zaposleni suočavaju u ovom trenutku.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži