Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Ekonomija Simens preuzima srpskog dobavljača šinskih vozila
 
 

Simens preuzima srpskog dobavljača šinskih vozila

Kompanija "Simens" saopštila je da planira da preuzme srpskog proizvođača delova karoserije za šinska vozila – "Milanović inženjering". Zaključenje posla očekuje se početkom 2018. godine, uz prethodno usaglašavanje u pogledu zakonske regulative o zaštiti konkurencije.

 

Kako se navodi u saopštenju, kompanija sa sedištem u Kragujevcu specijalizovala se poslednjih godina za proizvodnju aluminijumskih komponenata za železničku industriju. "Milanović inženjering" osnovan je 2001. godine, a 2016. zabeležio je obrt od 15,3 miliona evra i trenutno upošljava oko 430 radnika. "Preuzimanjem kompanije 'Milanović inženjering', 'Simens' ojačava svoju svetsku mrežu proizvodnje u oblasti železničke industrije, kao i poziciju lokalne kompanije na ovom tržištu", napominje nemačka kompanija. Generalni direktor kompanije "Simens Srbija" Udo Ajhlinger kaže da se nemački gigant oslanja na znanje koje je pronašao u Kragujevcu.

"Posle četrnaest godina uspešnog poslovanja u 'Simensovoj' fabrici u Subotici, ponosni smo što ćemo imati drugu fabriku u Srbiji", ističe Ajhlinger. Ajhlinger kaže da je uveren da će, zahvaljujući poslovnoj saradnji sa "Simensom" i savremenim proizvodnim kapacitetima kojima raspolaže, fabrika "Milanović inženjering" u narednom periodu postati važan centar za proizvodnju komponenata za šinska vozila.

Vlasnik "Milanović inženjeringa" Bratislav Milanović smatra da je pozitivna radna klima u porodičnoj firmi posebna korporativna karakteristika te fabrike. "Upravo to je razlog što je ova firma vremenom postala prepoznatljiva u svetu šinskih vozila po kvalitetu proizvoda i cenovnoj konkurentnosti", kaže Milanović. "Dolazak 'Simensa' predstavlja povratak industrije u Kragujevac, a meni daje mogućnost da radim na daljem razvoju, dovođenju novih partnera i transferu tehnologije u naš region", naglašava Milanović, zaključuje se u saopštenju nemačke kompanije.

Predsednik Aleksandar Vućić čestitao je rukovodstvu Simensa na uspešno obavljenom poslu i planovima za dodatne investicije u Šumadiji. Svaka treća vetrenjača u Evropi se vrti zahvaljujući vetrogeneratoru koji je proizveden u Simensovoj fabrici u Subotici, koja zapošljava 1.500 ljudi. Širenje poslovanja u Srbiji je veoma značajno jer Simens ne uzima državne subvencije.

foto: RTS

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži