Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Ekonomija Deonica autoputa Kragujevac-Batočina završena, ali još nije otvorena jer nema dozvolu
 
 

Deonica autoputa Kragujevac-Batočina završena, ali još nije otvorena jer nema dozvolu

Deonicu autoputa od Kragujevca do ulaza u Batočinu, koja je već nedeljama završena, i pored obećanja ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović datog 19. juna da će biti otvorena "sledeće sedmice", niko ne dolazi da otvori, objavio je Danas.

 

Danas piše da je nevolja što Mihajlović na ovu deonicu više ne dolazi, a žitelje Kragujevca nema ko da obavesti kad će deonica do ulaska u Batočinu biti otvorena. Ili, barem, pojasni zašto se još ne otvara, navodi list. Trake u oba smera završene su sredinom juna, a onda je, posle obećanja da će autoput biti otvoren "sledeće nedelje", ustanovljeno da je ona koja se godinama koristi poprilično ruinirana, pa je Mihajlović dala nalog da se "pod hitno" rekonstruiše. Danas navodi da uprkos angažovanju kragujevačkih putara, taj posao nikako nije mogao da bude završen "pod hitno", ali jeste u razumnom roku, pa je deonica već nedeljama spremna za otvaranje. List podseća da je obaveza Srbije bila da se autoput od Batročine do Kragujevca završi do proizvodnje prvog "Fiata 500L", koja je startovala u julu 2012. godine, što nije urađeno, a posle promene vlasti tadašnji ministar provrede Igor Mirović je obećavao završetak do kraja 2015.

Bivši premijer, a sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar Mihajlović su, uoči parlamentranih izbora 2016. godine, obećavali da će autoput definitivno biti izgrađen do kraja 2017.

Ministarstvo: Jedna deonica nema građevinsku dozvolu

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastukture saopštilo je da autoput nije otvoren jer zbog izmene projekta nije izdata nije izdata građevinska dozvola. Kako je objašnjeno, deonica od Žirovnice do Kragujevca pretrpela je izmene projekta, pa su Putevi Srbije 30. avgusta zatražili od Ministarstva izmenu rešenja o građevinskoj dozvoli.

Zbog nepotpune dokumentacije Ministarstvo je odbilo zahtev Putevima Srbije i 4. septembra naložilo im je da dopune potrebnu dokumentaciju kako bi u skladu sa zakonom mogli da dobiju izmenu građevinske dozvole. O tome kada će deonica biti puštena u rad ne odlučuje ministarstvo ili ministar, već investitor koji i održava tu deonicu, a uslov za izdavanje građevinske dozvole je da podnosilac ispuni zakonom propisane uslove, i to vredi za sve, pa i za Puteve Srbije, navelo je Ministarstvo.

foto: Beta

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži