Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Ekonomija Dinar ponovo obara rekorde
 
 

Dinar ponovo obara rekorde

Dinar je i danas porastao prema evru za 0,1 odsto u odnosu na juče i dostigao novu rekordnu vrednost prema jedinstvenoj valuti evrozone u ovoj godini, a zvanični srednji kurs iznosi 119,7070 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

 

NBS je ponovo intervenisala na međubankarskom deviznom tržištu kupovinom 20 miliona evra kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa, a od početka godine je kupila 745 miliona, uključujući i ovu kupovinu, i prodala 345 miliona evra. Dinar je danas jači prema evru za 0,7 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti jači za 3,0 procenta. Od početka godine, dinar je prema evru ojačao za 3,1 posto. Indikativni kurs dinara prema dolaru je ojačao za 0,3 procenta na 100,8229 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti jači za 5,1 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou jači za 9,7 procenata. Dinar je prema dolaru ojačao od početka godine za 16,2 posto. Najniža vrednost domaće valute prema novčanoj jedinici evrozone zabeležena je 3. i 13. februara, kada je jedan evro koštao 124,0174 dinara.

foto: arhiva

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži