Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Ekonomija Premijerka naložila pregovore na najvišem nivou o kragujevačkom Fijatu
 
 

Premijerka naložila pregovore na najvišem nivou o kragujevačkom Fijatu

Premijerka Srbije Ana Brnabić naložila je danas da se započne s pregovorima na najvišem nivou o problemima u fabrici Fijat u Kragujevcu i najavila da će uz njeno lično posredovanje, u njima učestvovati i menadžment te kompanije iz Italije, poslovodstvo iz Srbije i predstavnici štrajkačkog odbora.

 

Kako je saopštila Vlada Srbije, premijerka je takvu odluku donela zbog "izuzetne važnosti koju fabrika Fijat ima za ekonomiju Srbije, grad Kragujevac, domaće kompanije koje su angažovane od strane Fijata i za zaposlene radnike i njihove porodice". Navodeći da se i pored ranije potvrde dolaska, predstavnici Štrajkačkog odbora fabrike Fijat "iz nepoznatih razloga" nisu pojavili na današnjem sastanku s premijerkom i predsednikom Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisavom Orbovićem, vlada je pozvala taj odbor da "hitno udje u pregovore i tako pokaže odgovornost prema radnicima Fijata i celoj Srbiji, jer Fijat čini važan deo domaće ekonomije".

"Današnji sastanak trebalo je da predstavlja nastavak prvih razgovora koji su u četvrtak započeti na ličnu inicijativu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić sa ciljem da se štrajk prekine i nadje prihvatljivo rešenje za sve strane", dodaje se u saopštenju.

foto: Fiat 500X USA

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži