Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Ekonomija Saradnja Kragujevca i Kine
 
 

Saradnja Kragujevca i Kine

Dugogodišnja saradnja Kine i Kragujevca, biće potvrđena realizacijom projekata u oblasti ekonomije, novih tehnologija, nauke i kulture, rečeno je na prijemu, koji za ambasadore te zemlje u Srbiji, Li Mančanga, priredio gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić.

 

Sa kineskom kompanijom CMEC gradiće se klanica za izvoz mesa, a ZTE korporacija, angažovana je na projektu Pametni gradovi. Memorandum o saradnji, potpisan je i sa kompanijom Huawei. "Ako se saradnja realizuje, onako kako smo predvideli, to će doneti nova radna mesta Kragujevcu. Kina je zemlja u kojoj vidimo svoje sidro, država je stvorila uslove za saradnju, na nama je da pravimo konkretne poslove", ocenio je gradonačelnik Nikolić.

Susret sa ambasadorom Kine i predstavnicima njihovih kompanija, upriličen je povodom kineske Nove godine. Ambasador, Li Mančang, zahvalio se domaćinima sa kojima je podelio radost praznika i poručio da će pozvati privrednike njegove zemlje da investiraju u Šumadiju.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži