Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Ekonomija Hleb ipak ne poskupljuje
 
 

Hleb ipak ne poskupljuje

hleb-za-vest-o-poskupljenjuHleb u Srbiji neće poskupeti ukoliko Vlada prihvati zahteve pekara među kojima je i zabrana izvoza pšenice i brašna, izjavio je danas predsednik Udruženja pekara Srbije Zoran Pralica.

Pralica je kazao da još uvek nisu razgovarali sa predstavnicima vlade o poskupljenju hleba i dodao da, ipak, veruje da će vlada prihvatiti njihove predloge, jer će u suprotnom hleb poskupiti na 70 dinara po vekni.

On je kazao da pekari traže da se zabrani izvoz pšenice i brašna, da se ukinu carine na uvoz brašna i pšenice i da se produži važenje Uredbe o hlebu, koja predviđa ograničenje marži.

Pralica je kazao i da pekari traže korekciju odredbe sporazuma izmedju Robnih rezervi i Unije pekara kojim bi se cena hleba koja se pravi od pozajmljene pšenice iz robnih rezervi povećala sa 38 dinara (koliko je bilo najviše) na 44 dinara.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži