Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Menjati način privatizacije medija
 
 

Menjati način privatizacije medija

svetlostRedakciju nedeljnika ''Svetlost'' danas su posetili predsednik Evropske federacije novinara, predstavnici Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije i Sindikata novinara Srbije. Privartizacija najstarijeg nedeljnika u Šumadiji je nedavno raskinuta, a zaposleni štrajkuju već 9 meseci.

Predsednica Sindikata novinara Srbije Dragana Čabarkapa je ocenila da je raskid ugovora o privatizaciji kragujevačkog nedeljnika ''Svetlost'' dobra vest i da su neki ljudi shvatili da moraju da reaguju. Ona je međutim oštro kritikovala sva novinarska udruženja u Srbiji jer nisu pružila podršku zaposlenima i optužila ih da se stavljaju na stranu poslodavaca.

Na konferenciji za novinare u Svetlosti danas je govorio i predsednik Evropske federacije novinara Arne Kening koji je ocenio da u Srbiji treba menjati način privatizacije medija. Potrebno je prethodno sačiniti studiju svih posledica i obezbediti zaposlenima velike garancije. S druge strane, zaposleni u medijima treba da se bolje organizuju u udruženjima i sindikatima radi kvalitetnijeg dijaloga sa poslodavcem i vlastima.

Izvor: RTK

This content has been locked. You can no longer post any comment.