Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Dulić: Zaposlićemo na hiljade komunalaca
 
 

Dulić: Zaposlićemo na hiljade komunalaca

komunalciMinistar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić otvorio je juče u Kragujevcu 10. sajam komunalne opreme "Komdeledžpo" i poručio da je javno privatno partnerstvo rešenje za većinu problema koje ima komunalna delatnost u Srbiji.

"Komunalna delatnost je veliki prostor za buduće investicije i razvoj, ali i za zapošljavanje jer je to oblast u kojoj je potrebno na desetine hiljada radnih mesta", rekao je Dulić i dodao da je Srbija veoma nerazvijena kada je reč o komunalnim i infrastrukturnim projektima.

Prema njegovim rečina 22 odsto stanovništva u Srbiji nije priključeno na sistem vodosnabdevanja, 40 odsto stanovništva nema organizovano iznošenje smeća, a na kanalizaciju nije priključeno 60 odsto stanovništva Srbije.

"Nema čiste Srbije, kvalitetne vode i kanalizacije ni dobrog prevoza sa cenama komunalnih usluga kakve su danas u Srbiji", rekao je Dulić, ukazujući da Srbija ima najniže cene komunalnih usluga u Evropi.

Naglašavajući da nije vreme da se cene komunalnih usluga povećaju, ministar je izrazio uverenje da ćemo jednog dana živeti u zemlji u kojoj će građani moći da plaćaju veću cenu, ali i da dobiju kvalitetnu uslugu.

Dulić je naveo da u komunaloj delatnosti u Srbiji trenutno u vrlo teškim uslovima radi 53.000 ljudi u više stotina komunalnih preduzeća, koja, kako je rekao, predstavljaju motor očuvanja životne sredine i zdravlja stanivništva.

Sajam komunalne opreme u Kragujevcu okupio je uvoznike, proizvođače i korisnike komunalne opreme.

Izvor: SumadijaPress

This content has been locked. You can no longer post any comment.