Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo "UMETNOST ZA GIMNAZIJU"
 
 

"UMETNOST ZA GIMNAZIJU"

Najvljena je svečana prezentacija projekta „Umetnost za gimanziju“ koji je sproveden u organizaciji Rotari kluba Kragujevac, a dobročinstvom umetnika iz cele Srbije. Oni su se na prvi poziv odazvali da učestvuju u ovom projektu koji će biti predstavljen na predizložbi u Narodnom muzeju u Kragujevcu 11. oktobra 2018. godine sa početkom u 19.00 časova.

 

Nakon požara u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji pokrenuta je inicijativa da se pomogne ovoj prestižnoj srpskoj srednjoškolskoj ustanovi. Donacija od ukupno 27 umetničkih slika savremenih srpskih umetnika obogatiće umetnički fond škole od nacionalnog značaja. Dela će naknadno svečano biti uručena na izložbi koja će biti upriličena tim povodom u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji.

Nadamo se da će kolekcija nastaviti da raste! Pozivamo vas da se zajedno radujemo ovom daru! „Dobročinstvo je jedino blago koje se uvećava deljenjem“.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži