Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Zgrada "Milenijum" podelila komšije
 
 

Zgrada "Milenijum" podelila komšije

Kupci stanova i lokala u zgradi nazvanoj "Milenijum", u centru grada, već 14 godina čekaju svoj krov nad glavom. S obzirom na to da je investitor bankrotirao i ostavio zgradu nedovršenu, sami su se organizovali i nastavili gradnju, ali su im ključevi još daleko jer je došlo do nesuglasica i dilema o tome kako dalje, s obzirom na to da objekat i dalje nije sasvim završen.

 

Gradnju je 2003. započelo preduzeće "Interšped", kojem su gotovo svi kupci stanove platili unapred. Ali, firma je otišla u stečaj, a zgradu su kupci nekako uspeli da izuzmu iz stečajne mase. Objekat je bio samo ozidan, pa smo osnovali udruženje pod nazivom "Oštećeni kupci Milenijuma" i angažovali firmu da završi posao "Interšpeda" - kaže predsednik Skupštine udruženja koje ima četrdesetak članova i jedan od kupaca prostora u ovoj zgradi Radoslav Tanasijević, navodeći da je firmi koja je pristala da završi zgradu data mogućnost da za sebe nadzida deo prostora, ali je ostalo da se plati još oko 90.000 evra, što pojedini ne žele...

Jedan od vlasnika stana i lokala u ovoj zgradi Mirko Ivanović optužuje Tanasijevića da sam stvara dodatne probleme, a on odgovara da brže i bolje ne može, te da su podneti zahtevi za legalizaciju i uknjiženje zgrade... Nadam se da ćemo ipak dobiti ono što smo platili. Nažalost, neki od kupaca su u međuvremenu umrli, a mnogi i nemaju novac za dodatne troškove. Ipak, najvažnije je to da se zgrada konačno privede nameni - zaključuje Aca Petrović koji je stan u "Milenijumu" kupio još 2006.

foto: Večernje novosti

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži